FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η νεα χρονια στην Formula 1 με ειδησεις

Την ώρα που οι μηχανικοί σχεδιάζουν τα μονοθέσια για την επόμενη σεζόν, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο μεταγραφικό «παζάρι» των μικρών ομάδων. Στόχος της Ferrari είναι να βελτιωθεί στον αεροδυναμικό τομέα και να καταφέρει να ανταγωνιστεί τους «κόκκινους ταύρους».
Να χτυπήσει τους «ταύρους»
Το αεροδυναμικό πακέτο θέλει να βελτιώσει η Ferrari, ώστε να καταφέρει να μειώσει το χάσμα που είχε με τη Red Bull την προηγούμενη σεζόν.
«Κυρίως στον τομέα της αεροδυναμικής το μονοθέσιο μας δεν ήταν τόσο καλό, όσο των «κόκκινων ταύρων». Αυτός είναι και ο λόγος που το σχεδιάζουμε από την αρχή. Φυσικά ψάχνουμε να ανακαλύψουμε καινοτόμα συστήματα», ήταν τα λόγια του Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος διαβεβαίωσε πως το νέο μονοθέσιο θα είναι ανταγωνιστικό.
Εκτός HRT ο Σένα
Δεν υπολογίζεται από την Hispania Racing για την επόμενη σεζόν ο Μπρούνο Σένα, όπως ανακοίνωσε το αφεντικό της ομάδας, Κόλιν Κόουλς. Η ομάδα που έκανε πέρυσι το ντεμπούτο της στα γκριντ της κορωνίδας του μηχανοκίνητου έχει ανακοινώσει μόνο τον ένα πιλότο της για την επόμενη σεζόν. «100% ο Μπρούνο Σένα δεν θα τρέξει με την HRT», τόνισε ο Κόουλς, ο οποίος συμπλήρωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους πιλότους μεταξύ αυτών οι Κλιν και Γιαμαμότο.
Αισιόδοξος ο Ρόσμπεργκ!
Να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου επιθυμεί ο πιλότος της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, την επόμενη σεζόν, παρά το γεγονός ότι ξέρει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν.
«Δεν είναι εύκολο να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο άλμα από εκεί που ήμασταν πέρυσι. Είναι δύσκολο, αλλά εφικτό. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Για εμένα είναι σημαντικό να έχω ένα μονοθέσιο πιο ανταγωνιστικό από το περσινό, ώστε να μπορώ να κερδίζω», τόνισε ο Γερμανός πιλότος.
Δεν τα παρατά ο Κίμι!
Πολλές ήταν οι φήμες που ήθελαν τον Κίμι Ραϊκόνεν να τα παρατά, ύστερα από το θάνατο του πατέρα του. Ωστόσο, ο μάνατζερ του τόνισε πως όπως είναι αναμενόμενο τα θέματα έχουν λίγο παγώσει.
«Υπήρξαν πολλές συζητήσεις και σίγουρα είναι αναστατωμένος, κάτι που είναι φυσιολογικό. Είμαι σίγουρος πως θα παραμένει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι ένας Παγκόσμιος πρωταθλητής και έχει πολλές επιλογές. Ωστόσο, προς το παρόν όλα έχουν παγώσει», τόνισε ο μάνατζερ του Φινλανδού, Στιβ Ρόμπερτσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια