FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νικες για το 2011 βλεπει ο Τομπαζης της Ferrari

Για τη σημαντική αεροδυναμική βελτίωση της Ferrari 150ο Italia, για την επιδίωξη κατάκτησης περισσότερων νικών στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και για την σχεδιαστική τόλμη με την οποία η Scuderia προσεγγίζει τη δημιουργία του μονοθεσίου του 2012 μίλησε ο επικεφαλής σχεδιαστής της ομάδας, Νικόλας Τομπάζης.
Ο Έλληνας αεροδυναμιστής είπε ότι "...ορισμένες από τις υποδομές μας πρέπει να αφιερωθούν στο φετινό μονοθέσιο, διότι θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες και απομένουν πολλοί ακόμα. Θέλουμε περισσότερες νίκες.
Όσο δεν κερδίζουμε κάθε αγώνα, υπάρχει πάντοτε περιθώριο βελτίωσης. Νομίζω ότι στο Silverstone φάνηκε η βελτίωση της απόδοσής μας, ενώ το Nurburgring δεν θα το θεωρούσαμε ευνοϊκή πίστα για εμάς πριν λίγους μήνες – και πριν λίγους μήνες θα ήμασταν πολύ πιο πίσω. Νομίζω ότι οι εξελίξεις του μονοθεσίου που ετοιμάζουμε για τους επόμενους αγώνες θα μας επιτρέψουν να βρισκόμαστε στη μάχη για τη νίκη".
Εξηγώντας την κατανομή των υποδομών μεταξύ 2011 και 2012, συνέχισε: "Προφανώς η έρευνα [στον τομέα του διαχύτη] δεν είναι εφαρμόσιμη στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, όμως η εξέλιξη άλλων σημείων του μονοθεσίου θα επιδράσει και σε εκείνο του 2012, συνεπώς προσπαθούμε να θέτουμε σε σωστή προτεραιότητα τις υποδομές μας για να είναι αρκετές και για τα δύο μονοθέσια".
Ειδικά για το μονοθέσιο του 2012, ο Νικόλας Τομπάζης είπε ότι η Scuderia θα ακολουθήσει πιο επιθετική προσέγγιση σε σχέση με τον συντηρητισμό των τελευταίων ετών: "Υιοθετήσαμε μια φρέσκια προσέγγιση και υπάρχουν πολλοί τομείς του μονοθεσίου που θα αλλάξουν σημαντικά.
Από αυτή την άποψη, η αλλαγή θα είναι μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια και τα προηγούμενα μονοθέσια και, ειλικρινά, πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο διότι χρειαζόμαστε ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια".
Ο Ν. Τομπάζης κατέληξε λέγοντας ότι το μονοθέσιο του 2012 δεν θα αποτελέσει ακριβώς μετεξέλιξη του φετινού, αλλά ούτε και θα σχεδιαστεί εν λευκώ: "Στη σύγχρονη Formula 1 δεν ξεκινάς ποτέ εν λευκώ, πετώντας τα πάντα στο καλάθι των αχρήστων και λέγοντας 'εντάξει παιδιά, ας αρχίσουμε από το μηδέν'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια