FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ενας μεγαλος Θρυλος επιστρεφει...

Η Williams και η Renault κέρδισαν μαζί πέντε τίτλους κατασκευαστών και τέσσερις οδηγών. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους μετά το 1997.
Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ότι από το 2012 και για δύο χρόνια, θα χρησιμοποιεί τους γαλλικούς κινητήρες σε μια ακόμα προσπάθεια να επανέλθει στην πρώτη γραμμή.
Η Renault ξεκίνησε να προμηθεύει κινητήρες την ομάδα των σερ Φρανκ Γουίλιαμς και Πάτρικ Χεντ το 1989. Το μπλε-λευκό μονοθέσιο κυριάρχησε τη δεκαετία του 90' και έστεψαν παγκόσμιους πρωταθλητές τον Νάιτζελ Μάνσελ (1992), τον Αλέν Προστ (1993), τον Ντέιμον Χιλ (1996) και τον Ζακ Βιλνέβ (1997).
Η γαλλική εταιρεία αποχώρησε από τους αγώνες το 1997 και το 1998 η Williams χρησιμοποίησε παλιούς κινητήρες της Renault τους οποίους... συντηρούσε η εταιρεία Megachrome.
"Αυτή η συμφωνία επανασυνδέει την ομάδα μας με έναν σπουδαίο κατασκευαστή και ενθαρρύνει την καινούργια σχέση μας με την Jaguar. Η προηγούμενη σχέση μας με τη Renault υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της Williams, ωστόσο δεν θα ανατρέξουμε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον και να συνεχίσουμε να χτίζουμε την συμπεριφορά μας στην πίστα", υποστήριξε ο Φρανκ Γουίλιαμς.
Το μόνο που μένει είναι να επιστρέψει η Rothmans, αν και η Williams ήταν η πρώτη ομάδα που απομακρύνθηκε από τις καπνοβιομηχανίες και βέβαια ο Άντριαν Νιούι με τους συνεργάτες του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια