FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η Ελλαδα εχει δικους της Schumacher...

Στην πίστα του Σίλβερστοουν το μονοθέσιο με τον αριθμό 39 ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός σαν άλλος Μίκαελ Σούμαχερ προσπάθησε να σπάσει τα κοντέρ. Η 22μελής ομάδα ήταν εκεί για να παρέχει κάθε είδους τεχνική βοήθεια στη διάρκεια του αγωνίσματος. Κι ενώ θα περίμενε κανείς πως όλα αυτά γίνονται μόνο από επαγγελματίες της Φόρμουλα 1, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα έκαναν οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η ομάδα Φόρμουλα του ΑΠΘ, ART (Aristotle Racing Team), επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με μια ακόμη μεγάλη διάκριση στις αποσκευές της - τη μεγαλύτερη στα πέντε χρόνια συμμετοχής της στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student: κέρδισε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης, κατέκτησε το βραβείο Virtual Formula Student μεταξύ 3.000 συνυποψήφιων και εκτοξεύτηκε στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 91 πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.
Σε συνθήκες ακραίες για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, η 22μελής ομάδα απέδειξε ότι η σχεδίαση και η κατασκευή του μονοθέσιού της είναι άρτια και ανταγωνιστική. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πολύ ενθαρρυντικά για την ART, αφού ξεπέρασε με ευκολία τον λεπτομερή και εξονυχιστικό τεχνικό έλεγχο, παίρνοντας το εισιτήριο για τα λεγόμενα δυναμικά αγωνίσματα. Στη συνέχεια η ομάδα παρουσίασε το μονοθέσιο σε κριτές και βαθμολογήθηκε για τον σχεδιασμό, την εμπορική παρουσίαση και την κοστολόγηση, στην οποία μάλιστα κατέλαβε την έκτη θέση. Με την εμφάνισή της στη συγκεκριμένη φάση, η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να μπει στη λίστα με τις 10 κορυφαίες ομάδες του διαγωνισμού.
Τις δύο τελευταίες ημέρες διεξήχθησαν τα δυναμικά αγωνίσματα, όπου η ART κατάφερε να αντεπεξέλθει στις καιρικές δυσκολίες και να αναρριχηθεί ακόμη ψηλότερα στην κατάταξη. Στον μεγάλο αγώνα αντοχής της τελευταίας ημέρας, η ομάδα έτρεξε σε υγρό οδόστρωμα, κάνοντας έναν από τους καλύτερους χρόνους, ανταγωνιζόμενη ομάδες που είχαν την τύχη να αγωνιστούν σε στεγνή πίστα. Με την επιτυχημένη συνολική της παρουσία και τη βαθμολογία που αποκόμισε από όλες τις δοκιμασίες κατετάγη στην όγδοη θέση με 556 πόντους

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια