FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

GP Βρετανιας με αρωμα ακριβειας...

Όπως ίσως γνωρίζετε η πίστα του Σίλβερστον είναι ένα παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο οποίο διοργανώθηκε ο πρώτος αγώνας F1 στην σύγχρονη ιστορία του θεσμού το 1950 με νικητή το Νίνο Φαρίνα με Alfa Romeo.
Από τότε η ιστορική πίστα έχει φιλοξενήσει 44 από τα 61 Βρετανικά GP ενώ βρίσκεται ανελλιπώς στο καλεντάρι από το 1987. Πρόκειται για το μοναδικό αγώνα που δεν έχει λείψει ποτέ από το πρόγραμμα της F1. Μαζί με τα GP Mονακό, Ιταλίας και Βελγίου αποτελούν την ιστορική 4αδα της F1 που υπάρχει από το 1950.
Αυτή την Κυριακή θα διεξαχθεί το 62ο Βρετανικό GP (απευθείας Alpha, 14:00).
Όπως είναι λογικό η φυσιολογική φθορά ανάγκασε τους Βρετανούς να προχωρήσουν σε μια σημαντική επένδυση της τάξεως των 28 εκ. στερλινών ώστε να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις. Έτσι σήμερα η ανανεωμένη πίστα του Σίλβερστον υποδέχτηκε πιλότους και ομάδες με ολοκαίνουργια πιτ και πάντοκ, με την ονομασία Silverstone Wing, νέα είσοδο – έξοδο των πιτ και την ευθεία εκκίνησης τερματισμού σε διαφορετική θέση. Όλες αυτές οι αλλαγές ήρθαν να ολοκληρώσουν το έργο που είχε ξεκινήσει πέρυσι με την Arena.
Ο αλυτάρχης του αγώνα Τσάρλι Ουίτινιγκ μιλώντας για τις αλλαγές στην είσοδο και έξοδο των πιτ τόνισε: «Η είσοδος είναι μικρότερη σαν απόσταση και θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι οδηγοί δεν θα το εκμεταλλευτούν. Η έξοδος είναι ανηφορική πάνω σε μια πολύ γρήγορη στροφή οπότε σίγουρα θα κάνει τη διαφορά. Το κοινό εδώ είναι φανατικό και δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα».
Ρόλο συμβούλου των αγωνοδικών θα παίξει ο παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής Νάιτζελ Μάνσελ. Ο Μάνσελ έχει κερδίσει 4 φορές το Βρετανικό GP (1986, 1987,1991,1992) όλες με Williams.
Από τους 24 οδηγούς που θα εκκινήσουν τον αγώνα έξι έχουν κερδίσει στο παρελθόν: Σουμάχερ (1998, 2002, 2004), Μπαρικέλο (2003), Αλόνσο (2006), Χάμιλτον (2008), Φέτελ (2009) και Γουέμπερ (2010).
Ένας ο 22χρονος Αυστραλός Ντανιέλ Ρισσιάρντο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα χρώματα της HRT. Ο μέχρι πρότινος δοκιμαστής της Red Bull πήρε για το υπόλοιπο της σεζόν τη θέση του Ναράι Καρθικέγιαν.
Κοντά στην πίστα του Σίλβερστον έχουν την έδρα τους οι οχτώ από τις δώδεκα ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Ο λόγος για τις Force India, Team Lotus, McLaren, Mercedes, Red Bull Racing, Renault, Virgin και Williams.
Η Pirelli έχει στη διάθεση των ομάδων δυο γόμες την σκληρή και τη μαλακή. Πρόκειται για το συνδυασμό που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην αρχή της σεζόν. Η Ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών έχει το κέντρο logistics & διανομής των ελαστικών της F1, στο Ντίτκοτ, περίπου μισή ώρα από το Silverstone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια