FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Κυριαρχια Hamilton στην μεγαλη πιστα!

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο γερμανικό Γκραν Πρι του Νίρμπουργκρινγκ. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren σε μια κόντρα μέχρι εσχάτων με τον Φερνάντο Αλόνσο, κατάφερε να κυριαρχήσει και να φτάσει πρώτος στην καρό σημαία του τερματισμού.
Ο Ισπανός μπορεί να κινήθηκε πιο έξυπνα στα πιτ-στοπ, αλλά ο Χάμιλτον με απίστευτα αποθέματα πάθους δυο φορές τον άφησε πίσω του και δικαιότατα κράτησε για τον εαυτό του το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Τον ακολούθησε ο Μαρκ Γουέμπερ της Red Bull. Για τον Αυστραλό η τρίτη θέση ήταν μια μικρή παρηγοριά για το γεγονός πως για δεύτερο συνεχόμενο Γκραν Πρι, παρότι κέρδισε την pole position, δεν μπόρεσε να την υπερασπιστεί και έχασε τη νίκη.
Όπως και στο Σίλβερστοουν, απογοητευτική ήταν για μια ακόμα φορά η εμφάνιση του έταιρου πιλότου της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της φετινής βαθμολογίας συνεχίζει να διατηρεί μια άκρως ικανοποιητική διαφορά ασφαλείας από τος διώκτες του, όμως η τέταρτη θέση δεν πρέπει να τον αφήνει ικανοποιημένο, έστω και αν αναγκάστηκε να βγάλει μεγάλο μέρος του αγώνα με πιθανό πρόβλημα στα φρένα.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Φελίπε Μάσα της Ferrari, ενώ εγκατέλειψε εξαιτίας μηχανικού προβλήματος στη McLaren του ο Τζένσον Μπάτον.
Αναλυτικά η τελική κατάταξη:
Χάμιλτον McLaren Νικητής
Αλόνσο Ferrari +3.9
Γουέμπερ Red Bull +9.7
Φέτελ Red Bull +47.9
Μάσα Ferrari +52.2 s
Σούτιλ Force India +86.2
Ρόζμπεργκ Mercedes +1 γύρο
Σουμάχερ Mercedes +1 γύρο
Κομπαγιάσι Sauber +1 γύρο
Πετρόφ Renault +1 γύρο
Πέρεζ Sauber +1 γύρο
Αλγκουερσουάρι Toro Rosso +1 γύρο
Ντι Ρέστα Force India +1 γύρο
Μαλντονάντο Williams +1 γύρο
Μπουέμι Toro Rosso +1 γύρο
Κοβαλάινεν Lotus +2 γύροι
Γκλοκ Virgin +3 γύροι
Ντ' Αμπρόσιο Virgin +3 γύροι
Ριτσιάρντο Hispania Racing +3 γύροι
Χάντχοκ Lotus +4 γύροι
Εγκατέλειψαν

Λιούτσι Hispania Racing 37ο γύρο

Μπάτον McLaren 35ο γύρο

Μπαρικέλο Williams 16ο γύρο

Χάιντφελντ Renault 9ο γύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια