FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Hispania Racing Team με νεο αφεντικο...

Μετά από μόλις ενάμισι χρόνο ζωής, η Hispania Racing Team πωλήθηκε από τον ιδρυτή της Jose Ramon Carabante στην ισπανική επενδυτική εταιρεία Thesan Capital. Η τελευταία απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της ουραγού ομάδας της Formula 1 και φιλοδοξεί να της δώσει περισσότερο ισπανικό χαρακτήρα.
Ήδη η HRT έχει κάνει ορισμένα βήμα προόδου τους τελευταίους μήνες, υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου τεχνικού διευθυντή Geoff Willis, ο οποίος έχει περάσει από κορυφαίες θέσεις των τεχνικών τμημάτων των Williams, Red Bull Racing και Honda. Η παραμονή του Διευθυντή της ομάδας, Colin Kolles, παραμένει αμφίβολη.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της HRT για το θέμα, πάντως η Thesan θα διατηρήσει στις θέσεις τους τα κορυφαία στελέχη της ομάδας "...διότι αυτοί είναι σημαντικό κεφάλαιό της". Επιπλέον, θα προσπαθήσει να την ενισχύσει ακόμη περισσότερο και, μακροχρόνια, να μεταφέρει όλες τις δραστηριότητές της στην Ισπανία.
Θυμίζουμε ότι σε επενδυτικούς ομίλους ανήκει ήδη η Renault F1 και (εν μέρει) η Williams F1. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Jose Ramon Carabante κοστολόγησε την τιμή της HRT στα 50-70 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια