FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

F1 θελει η Δραπετσωνα και το παρουσιασε...

«Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε πόλο έλξης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να δημιουργήσουμε μία νέα πηγή εσόδων για τους κατοίκους», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε μελέτη χωροθέτησης πίστας Φόρμουλα 1, στην περιοχή του Πειραιά.Η φιλόδοξη προσπάθεια ξεκίνησε πριν από 18 μήνες με πρωτοβουλία του κ. Τζανή. Το πρώτο βήμα ήταν η χωροθέτηση της πίστας και τη μελέτη ανέλαβε ο αρχιτέκτων Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος εργάστηκε χωρίς αμοιβή.
Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε χάρτης της περιοχής με τη χάραξη της πίστας και δόθηκαν αρκετά στοιχεία για τη νέα προσπάθεια.
«Η χρηματοδότηση του έργου κόστους 100 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω τού προγράμματος ΤΖΕΣΙΚΑ, που περιλαμβάνεται στο ΕΣΠΑ», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Προβλέπεται συμμετοχή του κράτους κατά 50% και ισόποση συμμετοχή των ιδιωτών. Η νέα πίστα θα δημιουργήσει 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση του πρασίνου κατά 250 στρέμματα».
Όπως έγινε γνωστό, η μελέτη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί η πρόταση στη FIA. Οι πρώτες συνεννοήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια έχουν ήδη γίνει και υπάρχει θετική ανταπόκριση.
Ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος, αναφέρθηκε στις προοπτικές που δημιουργούν οι αγώνες Φόρμουλα 1 και τόνισε ότι η πρόταση θα γίνει κατ΄ αρχήν αποδεκτή από τη θεσμική αρχή τού σπορ. Είπε ακόμη ότι έχουν γίνει άλλες δύο αποτυχημένες προτάσεις, το 2005 και το 2008, αλλά «τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να αποκτήσει η Ελλάδα μία πίστα διεθνών προδιαγραφών».
Στη συνέντευξη βρέθηκε ο βουλευτής Χανίων, Σήφης Βαλύρακης, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα προσπάθεια. «Πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση, που δείχνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει όραμα και παλεύει για καλύτερες ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια