FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΚΑΛΠΑΖΕ ΜΕ 300 ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ.....

Με νίκη στην πίστα Ουγγαρόρινγκ της Βουδαπέστης γιόρτασε ο Τζένσον Μπάτον τη συμπλήρωση 200 αγώνων στη Φόρμουλα 1. Ο Φέτελ έμεινε ξανά πίσω από τον νικητή.
«Ενας θαυμάσιος αγώνας, απλώς τέλειος για το 200ό μου Γκραν Πρι. Εδώ είχα κερδίσει και τον πρώτο μου αγώνα. Θα το γιορτάσω διπλά απόψε», δήλωσε ο πανευτυχής Βρετανός που πήρε για δεύτερη φορά την καρό σημαία στο φετινό πρωτάθλημα και 11η στην καριέρα του. Οι συνθήκες ήταν κομμένες και ραμμένες για τις οδηγικές ικανότητες του Μπάτον. Ψιλόβροχο και άστατος καιρός ανέβασαν στα ύψη την αδρεναλίνη, με τις μονομαχίες των μονοθέσιων να γίνονται ρόδα ρόδα.
Στην πολ ποζίσιον βρισκόταν ξανά μια Red Bull, αυτή τη φορά του Φέτελ, ο οποίος κατάφερε να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή. Ωστόσο οι McLaren που έχουν κάνει άλματα στη βελτίωσή τους με τους Χάμιλτον και Μπάτον άφησαν πίσω τους τον πρωταθλητή.
Η στρατηγική των ομάδων με τα ελαστικά και ο άστατος καιρός έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική κατάταξη. Η McLaren έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-2 ύστερα από οδηγικό λάθος του Χάμιλτον αλλά και τη λανθασμένη τακτική που ακολούθησε με τα ελαστικά τα οποία άλλαξε πέντε φορές!
Ετσι, στο δεύτερο σκαλοπάτι δίπλα στον Μπάτον ανέβηκε ο Φέτελ και στο τρίτο ο Αλόνσο.
Με τη δεύτερη θέση ο Φέτελ αύξησε στους 85 τους βαθμούς που τον χωρίζουν από τον δεύτερο στη βαθμολογία και ομόσταβλό του Ουέμπερ που κατετάγη 5ος, πίσω από τον Χάμιλτον.
Ο νεαρός Γερμανός εμφανίστηκε ξανά απογοητευμένος, όχι τόσο για τη θέση του όσο γιατί, ενώ μπορούσε να νικήσει, όπως λέει ο ίδιος, δεν τα κατάφερε

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια