FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οκτωβριο κληρωνει για τον Kubica

Τον Οκτώβριο του 2011 θα γίνει σαφές πότε θα καταφέρει ο Robert Kubica να επιστρέψει στη Formula 1, σύμφωνα με τον manager του Πολωνού, Daniele Morelli. Ο οδηγός της Renault GP μπήκε στο χειρουργείο για 5η φορά και η επέμβαση είχε τόση επιτυχία, που ο D. Morelli είπε με βεβαιότητα ότι ο 26χρονος θα αγωνιστεί ξανά.
Έχουν περάσει ήδη τεσσερισήμισι μήνες από τότε που ο Robert Kubica βγήκε από το νοσοκομείο της Pietra Ligure, όπου είχε παραμείνει για δυόμισι μήνες μετά το τρομακτικό ατύχημα που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή στο Rally Ronde di Andora της Ιταλίας, στις 6 Φεβρουαρίου του 2011.
Αμέσως μόλις οι γιατροί διασφάλισαν ότι η ζωή του δεν διέτρεχε κίνδυνο, έγινε σαφές ότι ο Πολωνός κινδύνευε με ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού, το οποίο -κατά τη διάρκεια του ατυχήματος- παρέσυρε η μπαριέρα που μπήκε από το μπροστινό μέρος του δαπέδου του Skoda Fabia S2000 και βγήκε από το πίσω τζάμι.
Το χέρι του είχε υποστεί ημι-ακρωτηριασμό και, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του (ειδικά στο δεξί πόδι) αναρρώνει πολύ καλά, η προσοχή όλους αυτούς του επτά μήνες εστιάζεται στην ανάκτηση της λειτουργίας του δεξιού του χεριού.
Η 5η εγχείρηση του Πολωνού στον δεξιό του αγκώνα έγινε στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και, όπως δήλωσαν επισήμως όλες οι πλευρές -οι γιατροί, η Renault GP και ο D. Morelli- η επέμβαση ήταν άκρως επιτυχημένη.
Ο Ιταλός manager του 26χρονου οδηγού εξήγησε, στην ιταλική τηλεόραση: "Είχε πολλές διαφορετικές φάσεις. Οι πρώτοι τρεις μήνες ήταν η φάση έκτακτης ανάγκης, όπου ο Robert δεν μπορούσε καν να συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή του και ποιες ήταν οι συνέπειες.
Όταν το συνειδητοποίησε, αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εποικοδομητικά. Φυσικά είχε καλές και κακές στιγμές, με λίγη περισσότερη λύπη στα αγωνιστικά τριήμερα [της F1] διότι προφανώς δεν μπορούσε να αγωνιστεί, αλλά κατά τα άλλα ήταν πάντοτε αφοσιωμένος στην επιστροφή του. Ο Robert και όλοι μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω αυτά τα συναισθήματα και να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε, το συντομότερο δυνατόν.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι η εγχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, τα οστά του αγκώνα του τοποθετήθηκαν στη φυσιολογική τους θέση και η λειτουργία του χεριού του είναι τώρα εντάξει. Χωρίς αμφιβολία αυτή ήταν η τελευταία εγχείρηση και τώρα ξεκινά το τελευταίο στάδιο της πλήρους ανάκτησης της λειτουργικότητας του χεριού του. Ο Robert θα μπορέσει να αρχίσει εξειδικευμένες ασκήσεις για το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια