FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ηχηρη νικη Vettel στο Spa...

Την έβδομη φετινή του νίκη και την πρώτη στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έκανε άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στην καριέρα του.
O 24χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη φθορά των ελαστικών, οδήγησε με ασφάλεια το μονοθέσιό του στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του δεύτερο τον ομόσταβλό του Μαρκ Γουέμπερ.
Για τον Φέτελ αυτή ήταν η πρώτη του νίκη μετά από τρία Γκραν Πρι, αλλά πλέον η διαφορά των 92 πόντων από τον δεύτερο και στη βαθμολογία Γουέμπερ μοιάζει τεράστια για να γεφυρωθεί στους εναπομείναντες αγώνες της σεζόν.
Ο Λιούις Χάμιλτον, που διατηρούσε κάποιες ελπίδες για να τον κοντράρει, στο Βέλγιο της έχασε και αυτές, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από σύγκρουση που είχε με τη Σάουμπερ του Καμούι Κομπαγιάσι.
Εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος τερμάτισε τρίτος, παρόλο που ξεκίνησε από την 13η θέση στο γκριντ. Δυο γύρους πριν από το τέλος κατάφερε να αφήσει πίσω του και τον Φερνάντο Αλόνσο, που έκανε λάθος στη στρατηγική του με τα σκληρά ελαστικά.
Ανάλογη τρελή κούρσα έκανε και ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός θρύλος της Formula 1 στην πίστα από την οποία ξεκίνησε την απίστευτη καριέρα του πριν από 20 χρόνια στο τιμόνι της Jordan οδήγησε τώρα την Mercedes του από την τελευταία στην πέμπτη θέση! Ο Σουμάχερ από τότε που αποφάσισε να επιστρέψει στις πίστες δεν κατάφερε ποτέ να εμφανιστεί ξανά ανταγωνιστικός, όμως στο Βέλγιο αναμφίβολα πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του.
Αναλυτικά η σειρά κατάταξης:
Φέτελ Red Bull 44 γύροι
Γουέμπερ Red Bull +3.7
Μπάτον McLaren +9.6
Αλόνσο Ferrari +13.0
Σουμάχερ Mercedes +47.4
Ρόζμπεργκ Mercedes +48.6
Σούτιλ Force India +59.7
Μάσα Ferrari +66.0
Πετρόφ Renault +71.9
Μαλντονάντο Williams +77.6
Ντι Ρέστα Force India +83.9
Κομπαγιάσι Sauber +91.9
Σένα Renault +92.9
Τρούλι Lotus +1 γύρο
Κοβαλάινεν Lotus +1 γύρο
Μπαρικέλο Williams +1 γύρο
Ντ' Αμπρόσιο Virgin +1 γύρο
Γκλοκ Virgin +1 γύρο
Λιούτσι Hispania Racing +1 γύρο

Εγκατέλειψαν
Πέρεζ Sauber 27ο γύρο
Ριτσιάρντο Hispania Racing 13ο γύρο
Χάμιλτον McLaren 12ο γύρο
Μπουέμι Toro Rosso 6ο γύρο
Αλγκουερσουάρι Toro Rosso 1ο γύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια