FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Flavio Briatore: καλά λογια για τον F. Alonso

O Fernando Alonso αξίζει να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της ιστορίας της Formula 1, μαζί με τους Ayrton Senna, Alain Prost και Michael Schumacher, είπε ο Flavio Briatore - ενώ παράλληλα φούντωσε τη φημολογία που τον θέλει να αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην ιταλική ομάδα!
Ο εκκεντρικός Ιταλός έχει δεχθεί ποινή αποκλεισμού μέχρι το 2013, εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο του GP Σιγκαπούρης - στο οποίο ο Nelsinho Piquet προσέκρουσε εσκεμμένα στον τοίχο ώστε να μπει στην πίστα το όχημα ασφάλειας και να ενορχηστρωθεί η νίκη της Renault με τον F. Alonso.
Η φημολογία, που κυκλοφορεί για αρκετούς μήνες, αναφέρει ότι ο Flavio Briatore αναμένεται να αναλάβει σύντομα ρόλο συμβούλου στη Ferrari, με πιθανή αναβάθμισή του στο ρόλο του Αγωνιστικού Διευθυντή το 2013.
Αυτή τη θέση κατέχει σήμερα ο Stefano Domienicali, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί η διοικητική δομή της Scuderia αν ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, μεταβεί στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας όταν ο Silvio Berlusconi κατέβει από τον πρωθυπουργικό θώκο.
Σχετικά με τις φήμες εμπλοκής του στη Ferrari, ο Flavio Briatore είπε σε ιταλικό ραδιόφωνο: "Είμαι τιφόζο (σ.σ.: οπαδός της Ferrari), αλλά στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις, τα πάντα μπορούν να συμβούν".
Ο Ιταλός ήταν ο άνθρωπος που ανακάλυψε και έβαλε στη Formula 1, το 2001, τον Fernando Alonso. Υπό την διεύθυνσή του, στη Renault F1, ο Ισπανός κατέκτησε τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα της καριέρας του, το 2005 και το 2006. Ο F. Briatore εμπλέκεται ακόμα στην ομάδα των manager του Ισπανού.
Μιλώντας για τον 30χρονο F. Alonso, ο F. Briatore τόνισε: "Νομίζω ότι ο Fernando Alonso μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα χωρίς τον Flavio Briatore. Ο Fernando αξίζει να είναι ο καλύτερος οδηγός της ιστορίας. Αποφάσισε να μείνει στη Ferrari μέχρι το τέλος της καριέρας του κι ελπίζω να κερδίσει περισσότερους τίτλους από τον [Michael] Schumacher.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια