FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Για 5 χρονια εχει ακομα ζωη η Σιγκαπουρη

Το GP της Σιγκαπούρης θα παραμείνει, σύμφωνα με τον Μπέρνι Εκλεστοουν, στο καλεντάρι της Formula 1 για ακόμη πέντε χρόνια.
Το πρώτο νυχτερινό GP έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές από τότε που μπήκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1, το 2008. Το υπάρχον συμβόλαιο έληγε αμέσως μετά τον φετινό αγώνα που αναμένεται να διεξαχθεί στις 21-23 Σεπτεμβρίου. Ακόμη όμως κι αν είχε βρεθεί μία λύση, υπήρχε η δυνατότητα ενεργοποίησης ρήτρας που επέτρεπε την διεξαγωγή του αγώνα μέχρι το 2014.
Η επίτευξη της συμφωνίας ανακοινώθηκε σε εφημερίδα της Σιγκαπούρης από τον ίδιο τον Μπέρνι Εκλεστοουν.
«Ο,τι εμπόδιο υπήρχε για τη συνέχεια του GP της Σιγκαπούρης τα επόμενα πέντε χρόνια, έχει πλέον ξεπεραστεί. Είμαι χαρούμενος που ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, επειδή η Σιγκαπούρη κάλο καλό στη Formula 1 ενώ και ο νυχτερινός αγώνας κάνει εξίσου καλό και στην Σιγκαπούρη. Ηταν ανέκαθεν στις προθέσεις μου να δω αυτό τον αγώνα να συνεχίζει πέραν της υπάρχουσας συμφωνίας. Τώρα που οι διαπραγματεύσεις επιτέλους ολοκληρώθηκαν, ανυπομονώ να πάω στη Σιγκαπούρη για το φετινό GP, διότι πάντα το απολαμβάνω», δήλωσε ο Μπέρνι Εκλεστοουν, χωρίς να αναφέρει περισσότερα.

Τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διοργανωτές του αγώνα είχαν αναφέρει στον 81χρονο Βρετανό ότι προτίθενται να προχωρήσουν σε ανανέωση της συνεργασίας αν μετρίαζε κι εκείνος τις οικονομικές του απαιτήσεις στα χρήματα που καταβάλλονται για την διεξαγωγή του αγώνα.
Μπορεί ωστόσο ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων να δηλώνει ότι το θέμα έληξε, αλλά νωρίτερα ο υφυπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας είχε αναφέρει στο Κοινοβούλιο ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και πως ο αγώνας θα εξακολουθεί να υπάρχει στο καλεντάρι της Formula 1 «μόνο αν οι όροι για πενταετή επέκταση είναι οικονομικά βιώσιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια