FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σε νεο εδαφος ο αγωνας για την F1

Ο Φερνάντο Αλόνσο έγινε ο πρώτος οδηγός με δύο νίκες φέτος κερδίζοντας την προηγούμενη κούρσα στη Βαλένθια, η οποία ωστόσο σημαδεύτηκε από την κυριαρχία του Σεμπάστιαν Φέτελ και της Red Bull.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε εξαιρετική απόδοση με την αναβαθμισμένη RB8 και ετοιμαζόταν μια άνετη νίκη, έως ότου έρθει ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης στον εναλλακτήρα του κινητήρα του για να τον θέσει εκτός αγώνα.
Πολλοί φοβούνται ότι αυτό θα σημάνει το τέλος της ρευστότητας των αποτελεσμάτων, με το μονοθέσιο της Red Bull να δίνει τον ρυθμό στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
Ωστόσο η McLaren ετοιμάζει τη δική της απάντηση στην αυστριακή ομάδα, φέρνοντας ένα πακέτο 7-8 διαφορετικών εξαρτημάτων στο Σίλβερστοουν, ενώ ετοιμάζει περαιτέρω αναβαθμίσεις για το Χόκενχαϊμ, οι οποίες θα είναι και περισσότερο ορατές πάνω στην MP4-27.
Ολα αυτά ανησυχούν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Αλόνσο, ο οποίος βλέπει τη Ferrari να έχει μείνει πίσω σε απόδοση από τις Red Bull και τις McLaren.
Πάντως ο ισπανός είναι αισιόδοξος ότι το Σίλβερστοουν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της F2012 και θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο στη βρετανική πίστα.
Ο Αλόνσο κρατάει αυτή τη στιγμή ένα προβάδισμα 20 βαθμών έναντι του Μαρκ Ουέμπερ, με τους Λιούις Χάμιλτον και Φέτελ να ακολουθούν σε απόσταση 23 και 26 πόντων αντίστοιχα.
Στη Lotus έχουν χορτάσει από βάθρα στους τελευταίους αγώνες (με πιο πρόσφατο τη δεύτερη θέση του Κίμι Ράικονεν στη Βαλένθια) και θέλουν τώρα να κάνουν το βήμα παραπάνω, παίρνοντας μια νίκη.
Με ανεβασμένη ψυχολογία θα πάει στο Σίλβερστοουν ο Μίκαελ Σουμάχερ της Mercedes, ο οποίος προέρχεται από το πρώτο του πόντιουμ από την επιστροφή του στην F1, έστω κι αν αυτό ήρθε με έναν μάλλον τυχερό τρόπο στο ευρωπαϊκό GP.
Η Caterham θα έχει περαιτέρω αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος εξάτμισης, ενώ η Marussia ετοιμάζει ένα μεγάλο αεροδυναμικό πακέτο για την MR-01.
Ο Καμούι Κομπαγιάσι της Sauber και ο Ζαν-Ερίκ Βερν της Toro Rosso κουβαλούν ποινές στο grid από τον προηγούμενο αγώνα. Ο ιάπωνας θα χάσει πέντε θέσεις, σε σχέση με αυτή που θα πάρει στις κατατακτήριες δοκιμές, και ο γάλλος 10.
Λάστιχα
Τη σκληρή και τη μαλακή γόμα ελαστικών θα έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες αυτό το τριήμερο. Επίσης, η Pirelli θα τους δώσει ορισμένα σετ μιας πειραματικής σκληρής γόμας προς αξιολόγηση στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.
DRS
Η μία και μοναδική ζώνη DRS είναι τοποθετημένη αμέσως μετά τη στροφή 4 και ως το τέρμα της στροφής Wellington. Το σημείο ανίχνευσης θα βρίσκεται λίγο πριν από τη στροφή 3.
Καιρός
Ο τυπικά άστατος καιρός του βρετανικού καλοκαιριού υπόσχεται βροχοπτώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, με την πιθανότητα καταιγίδων να είναι μεγαλύτερη για την Παρασκευή και την Κυριακή. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην ατμόσφαιρα αναμένεται να μην ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια