FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ταχυτητα για HRT ΚΑΙ νεες εκπληξεις...

Μόνο το απόγευμα, λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας οι πρώτες ψιχάλες έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα, αλλά έτσι κι αλλιώς οι ομάδες είχαν σχεδόν ολοκληρώσει το τεστ.
Τον ταχύτερο χρόνο από τους τέσσερις πιλότους που συμμετέχουν συνολικά μεταξύ των Williams, Marussia και HRT, σημείωσε ο Βάλτερι Μπότας. Ο τρίτος πιλότος της Williams πέτυχε επίδοση 1:31.436 το πρωΐ, τονίζοντας παράλληλα ότι είχε μία πολύ εποικοδομητική ημέρα. Ο 22χρονος Φιλανδός πραγματοποίησε σήμερα 120 γύρους σε μικτές συνθήκες καυσίμου ενώ το απόγευμα η βροχή που έπεσε 20 λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών τον εξανάγκασε να ολοκληρώσει νωρίτερα μία προσομοίωση αγώνα.
Πολύ πίσω από τον Φινλανδό (ενδεικτικό σημάδι της μεγαλύτερης εμπειρίας του με μονοθέσιο F1) ήταν οι δύο οδηγοί της Marussia, Μαξ Τσίλτον και Ρίο Χαριάντο. Ο πρώτος είχε αναλάβει την MR01 το πρωΐ συμπληρώνοντας 34 γύρους και ο δεύτερος το απόγευμα, έχοντας 15 γύρους λιγότερους. Αυτό οφείλεται τόσο στη βροχή που έπιασε προς το τέλος αλλά και σε ένα πρόβλημα με το πεντάλ των φρένων, το οποίο χρειαζόταν ρύθμιση με αποτέλεσμα ο Χαριάντο να χάσει 20 λεπτά στις πιτς.

Την τελευταία θέση από τους τέσσερις πιλότους κατέλαβε ο Μα Κινγκ Χουά, ο οποίος μάλιστα έγινε ο πρώτος Κινέζος που οδηγεί μονοθέσιο της Formula 1 σε επίσημη εκδήλωση. Ο 24χρονος πιλότος πέτυχε τον καλύτερο του χρόνο το απόγευμα με την μαλακή γόμα ενώ πραγματοποιούσε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών. Πάντως, συμπλήρωσε 82 γύρους μέσα στην πίστα και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και τις δύο γόμες ελαστικών. Λόγω της απειρίας του (αναφορικά με την Formula 1) είχε μία-δύο άτυχες στιγμές όπως ένα μπλοκάρισμα τροχών κι ένα σπινάρισμα, αλλά τόσο η ομάδα όσο και ο ίδιος έμειναν ευχαριστημένοι από την απόδοσή του.
Οι δοκιμές συνεχίζονται αύριο στην πίστα του international circuit του Σίλβερστοουν, η οποία είναι μικρότερη από εκείνη όπου διεξάγεται το GP.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
1. Βάλτερι Μπότας Williams – Renault 1:31.436
2. Μαξ Τσίλτον Marussia – Cosworth 1:36.558 +5.122

3. Ρίο Χαριάντο Marussia – Cosworth 1:37.404 +5.968
4. Μα Κινγκ Χουά HRT – Cosworth 1:37.829 +6.393

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια