FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Χωρις διακοπη και ανασα οι αγωνες στην Ουγγαρια

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 μπαίνει στο δεύτερο μισό με τον ενδέκατο αγώνα της χρονιάς σε σύνολο είκοσι στην Ουγγαρία και την πίστα του Ουγγαρόρινγκ που βρίσκεται στα περίχωρα της Βουδαπέστης.
Ο συγκεκριμένος αγώνας υπάρχει στο πρόγραμμα της F1, ανελλιπώς από το 1986. Πρόκειται για μια στενή και ενίοτε σκονισμένη πίστα τα δεδομένα της οποίας βρίσκονται πολύ κοντά σ’ αυτά του Μονακό. Όπως εκεί έτσι και εδώ απαιτείται μέγιστη κλίση στις πτέρυγες των αεροτομών με στόχο την παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερης κάθετης δύναμης.
Η πίστα βρίσκεται 25km έξω από τη Βουδαπέστη, είναι η 26η φορά που γίνεται εκεί αγώνας χωρίς μεγάλες αλλαγές στη χάραξή της. Ευνοούνται τα μονοθέσια με καλή μηχανική πρόσφυση και απόδοση στις αργές στροφές. Μόνο μια φορά στα 26 χρόνια έβρεξε και αυτή ήταν το 2006. Τότε είχε κερδίσει ο Μπάτον για πρώτη φορά στην καριέρα του, ταυτόχρονα ήταν η πρώτη και μοναδική νίκη της Honda σαν εργοστασιακή ομάδα. Όλως τυχαίως ο Μπάτον κέρδισε και πέρυσι σ’ αυτόν τον αγώνα όπου συμπλήρωσε 200 συμμετοχές σε αγώνες.
Μιλώντας σχετικά για τον αγώνα ο νικητής του 2010 Μαρκ Γουέμπερ τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα ωραίο Grand Prix και είχαμε αρκετούς καλούς αγώνες εδώ στο παρελθόν. Οι προσπεράσεις δεν είναι εύκολες αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αποδώσουν τα μονοθέσια σε έναν αγώνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το μεσαίο τμήμα της πίστας απαιτεί πολλή δουλειά από τον οδηγό και πρέπει το μονοθέσιο να έχει καλή ισορροπία στο κομμάτι στη κορυφή του λόφου. Γενικά, είναι μία πίστα που απολαμβάνω και ελπίζω να τα πάω καλά στον τελευταίο αγώνα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια