FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ετοιμασιες για το GP του Λονδινου

Σε χθεσινή εκδήλωσε στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 παρουσιάστηκε από την Ισπανική τράπεζα Santander, χορηγό της McLaren, η πρόταση για την διοργάνωση αγώνα F1 στους δρόμους της Βρετανικής πρωτεύουσας.
Το Βρετανικό GP θα διεξαχθεί φέτος στο Σίλβερστον το άλλο Σαββατοκύριακο 7-8/7 όμως αυτό σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη διοργάνωση αγώνα στους δρόμους του Λονδίνου. Παρουσιαστές της διαδρομής ήταν οι Βρετανοί παγκόσμιοι πρωταθλητές, Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον, πιλότοι της McLaren.
Μιλώντας σχετικά ο Χάμιλτον τόνισε μεταξύ άλλων: «Άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία φιλοξενούν δυο αγώνες και δεδομένης της συμβολής που έχει η Βρετανία στη F1 θεωρώ πως είναι λογικό να φιλοξενεί περισσότερους από έναν αγώνα. Η ιδέα της διοργάνωσης αγώνα στους δρόμους του Λονδίνου είναι μια ευκαιρία να χαρίσουμε μοναδικές στιγμές στους φιλάθλους του σπορ».
Ο έτερος πιλότος της McLaren Τζένσον Μπάτον συμπλήρωσε: «Πολλές φορές στο παρελθόν έχω πιάσει τον εαυτό μου στο πίσω κάθισμα ενός μαύρου ταξί στους δρόμους του Λονδίνου να σκέφτομαι: Αυτή θα ήταν ωραία στροφή σε αγώνα».
Η σχεδίαση της πίστας όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Santander περνά από διάσημα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας όπως το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Κοινοβούλιο ενώ η ευθεία εκκίνησης τερματισμού και τα πιτ βρίσκονται στο περίφημο Mall.
Από την πλευρά του ο ισχυρός άντρας της F1, Μπέρνι Έκλεστον όχι μόνο είναι υποστηρικτής της ιδέας αλλά δηλώνει έτοιμος να την χρηματοδοτήσει κιόλας: «Όπως εξελίσσεται θα μπορούσαμε να το χρηματοδοτήσουμε αν πάρουμε το ΟΚ και είναι όλα εντάξει. Σκεφτείτε τι ώθηση θα δώσει αυτό στον τουρισμό θα είναι πολύ καλό για το Λονδίνο και την Αγγλία θα έχει μεγαλύτερη δύναμη απ’ ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια