FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πλεονεκτημα η Red Bull για την formula 1

Δεν επαναπαύονται στην Ferrari παρά τον θρίαμβο του Φερνάντο Αλόνσο μέσα στην πατρίδα του το περασμένο Σαββατοκύριακο και το γεγονός ότι ο Ισπανός πήρε σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους πιλότους στο κυνήγι του φετινού τίτλου.
Ο επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι θεωρεί ότι η νίκη στη Βαλένθια χρεώνεται στην εξαιρετική προσπάθεια του Ισπανού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή κατά την διάρκεια του αγώνα και λιγότερο στην κατάσταση της F2012.

Σίγουρα το Ιταλικό μονοθέσιο έχει βελτιωθεί αρκετά, ιδίως στο στεγνό, μετά τις αναβαθμίσεις που παρουσιάστηκαν, αλλά, όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Scuderia, δεν είναι ακόμη το ταχύτερο.
«Το μονοθέσιο βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από αυτό που είχαμε δει στην αρχή της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά ακόμη δεν είναι το ταχύτερο», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι, ο οποίος υπέδειξε την RB8 της Red Bull ως τον κύριο ανταγωνιστή της Scuderia και το μονοθέσιο που αποτελεί το μέτρο σύγκρισης και παράδειγμα προς μίμηση.
«Κατά την γνώμη μου η Red Bull ή καλύτερα η Red Bull που είδα αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το ταχύτερο από άποψη απόδοσης. Στον αγώνα προηγούνταν πολύ άνετα και ο ρυθμός της είναι πολύ δυνατός. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται εμείς να προσέξουμε. Κατά την γνώμη μου έκαναν πολύ καλή δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο και βελτίωσαν το μονοθέσιο τους. Είχαν προβλήματα με την αξιοπιστία, κάτι που εμείς δεν είχαμε, αλλά πιστεύω ότι εμείς πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο σε ό,τι αφορά στην απόδοση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επέμεινε ότι χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά στις εγκαταστάσεις της Ferrari και πως τα θετικά αποτελέσματα όπως στην Βαλένθια, βοηθούν αρκετά τους ανθρώπους της ομάδας ώστε να δουλέψουν με περισσότερη δημιουργικότητα πάνω σε νέες ιδέες.
Ο επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας δεν παρέλειψε να δηλώσει για μία ακόμη φορά την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του Φερνάντο Αλόνσο. Ταυτόχρονα τόνισε ότι παρά τις επιτυχίες χρειάζεται ηρεμία και συνέχεια.
«Γνωρίζουμε ότι είναι ο νούμερο ένα πιλότος. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεται εδώ μαζί μας. Πραγματικά χαίρομαι πολύ για εκείνον διότι πιέστηκε πολύ. Χαίρομαι πάρα πολύ που τον είδα να μάχεται τόσο δυνατά. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος και με την ομάδα γιατί δουλεύουν πάνω σε σωστή στρατηγική και με τις κατάλληλες κλήσεις. Αυτή είναι η δύναμη της ομάδας μας. Όπως όμως τόνισα, χρειάζεται να είμαστε ψύχραιμοι και ήρεμοι. Η νίκη ήταν σημαντική διότι οι κύριοι ανταγωνιστές μας στο πρωτάθλημα είχαν κάποια προβλήματα. Η αξιοπιστία είναι ο παράγοντας –κλειδί αυτό τη χρονιά και χρειάζεται κάθε φορά να κερδίζεις βαθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια