FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Αντε και γυναικα οδηγος...

Η Σούζι Γουόλφ είναι αισιόδοξη ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μια γυναίκα οδηγός, που θα μπορεί να ανταγωνίζεται τους κορυφαίους της Formula1.
Μπορεί η Formula1 να είναι ανδροκρατούμενο άθλημα, όμως έχει και θηλυκό στοιχείο. Ο λόγος για τις Σούζι Γουόλφ και Μαρία ντε Βιγιότα, με την πρώτη να εκφράζει την αισιοδοξία της ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα βρεθεί τουλάχιστον μια γυναίκα, η οποία θα είναι σε θέση να μπει σε ένα μονοθέσιο και να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
«Πιστεύω ότι θα συμβεί νωρίτερα παρά αργότερα. Σίγουρα μέσα στην επόμενη δεκαετία. Υπάρχει μια προκατάληψη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά νομίζω ότι αλλάζει σιγά-σιγά και περισσότερες γυναίκες θα έρθουν σε αυτόν. Θα είναι απλά ένα τεράστιο άλμα πίστης για μια από τις ομάδες να δώσουν την ευκαιρία σε μια γυναίκα.
Πολλοί άνθρωποι μέσα στη Formula1 θα το δουν αυτό να συμβαίνει. Η πρώτη που μπήκε στην F1 πιστεύω θα αυξήσει τις πιθανότητες για να έρθουν περισσότερες», είπε η οδηγός εξέλιξης της Williams, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο του BBC Sport. Ωστόσο, τόνισε πως αυτό πρέπει να γίνει με βάση την αξία που θα έχει όποια πάρει το... πράσινο φως για την F1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια