FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Παει για πεμπτη γομα η Pirelli

Η Pirelli σκέφτεται το ενδεχόμενο να διαθέτει πέντε γόμες ελαστικών στις ομάδες από το 2013, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πολ Χέμπερι σε δηλώσεις του.
Τα ελαστικά παίζουν, πλέον, πολύ σημαντικό ρόλο στη Formula1 και στην Pirelli, ήδη, κάνουν τις σκέψεις τους για την επόμενη χρονιά. Μια από αυτές είναι να προστεθεί μια πέμπτη γόμα, καθώς ο Πολ Χέμπερι τόνισε πως η ιταλική εταιρεία σκέφτεται να αλλάξει τη γόμα των κατατακτηρίων δοκιμών.

«Θέλουμε να κάνουμε μερικές αλλαγές, πιθανόν δομικά στο ελαστικό και στις γόμες, ίσως σε αυτές που χρησιμοποιούνται στις κατατακτήριες. Ίσως ακόμα και να ρωτήσω αν μπορούμε να έχουμε λίγο περισσότερες γόμες, ώστε να προσαρμόσουμε το σόου μας σε κάθε πίστα λίγο καλύτερα.
Τέσσερις γόμες για 20 σιρκουί είναι μια δύσκολη πρόκληση», ήταν τα λόγια του αγωνιστικού διευθυντή της επίσημης προμηθεύτριας ελαστικών στις ομάδες που συμμετέχουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το ενδεχόμενο αυτό βλέπει με καλό μάτι, πάντως, και ο Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι. «Θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επειδή έχουμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε. Έχουμε, ήδη, κάνει ένα τεστ και έχουμε μερικά καλά συμπεράσματα, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα να ακολουθήσουν, πολλά πράγματα που πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.
Θα έχουμε τις απόψεις μας για την επόμενη χρονιά. Και για μένα είναι ωραίο επειδή μου δίνει την ευκαιρία να ξέρω ένα προϊόν που κανείς άλλος δε γνωρίζει. Για μένα είναι φανταστικό», ανέφερε ο επίσημος δοκιμαστής της Pirelli. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ακουστεί ποια μπορεί να είναι η νέα γόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια