FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η McLaren ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙ...

Παρά την εντυπωσιακή νίκη του Λιούις Χάμιλτον στην πίστα Ζυλ Βιλνέβ στον Καναδά στη βρετανική ομάδα παραμένουν προσγειωμένοι θεωρώντας πως το πρωτάθλημα θα συνεχίσει να είναι απρόβλεπτο και με διακυμάνσεις. Ο Χάμιλτον βρίσκεται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας έστω και με βραχεία κεφαλή από τον Αλόνσο και η ψυχολογία του ανέβηκε μετά την πρώτη του φετινή νίκη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς μιλώντας για τη συνέχεια προσπάθησε να παραμείνει προσγειωμένος: «Θα το ήθελα πολύ να μπορώ να πως ότι από δω και πέρα θα κυριαρχήσουμε. Νομίζω όμως ότι η κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη και τα ελαστικά μπορεί να δουλέψουν απρόβλεπτα. Αν προσπαθήσεις να πάρεις καλή θέση στις δοκιμές δεν μπορείς να εξοικονομήσεις ελαστικά για τον αγώνα. Είναι κρίσιμο να λαμβάνεις τις σωστές αποφάσεις τόσο επιχειρησιακά όσο και μηχανολογικά σε κάθε χρονικό σημείο του τριημέρου. Το παραμικρό λάθος κοστίζει πολύ. Αλλά έτσι δεν πρέπει να είναι η F1; Θα ήθελα πολύ να κατακτήσουμε μ’ άνεση ένα ακόμη πρωτάθλημα αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι μια αφύσικη σεζόν και θα συνεχιστεί έτσι ως το τέλος. Ο Λιούις προηγείται τώρα στο πρωτάθλημα αλλά μπορεί όλα να πάνε άσχημα στον επόμενο αγώνα. Από το 1966 που συμμετέχει στα GP η McLaren κερδίζει έναν στους τέσσερις αγώνες οπότε είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε πίεση».
Η βρετανική ομάδα κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς με το Μπάτον στην Αυστραλία και μετά τον έβδομο με το Χάμιλτον στον Καναδά. Ο έγχρωμος Βρετανός έγινε ο έβδομος διαφορετικός νικητής σε ισάριθμους αγώνες φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια