FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Σουπερ ταχυτητα ο Vettel στη πιστα...

Ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής με τη μαλακή γόμα σημείωσε χρόνο 1:39.335. Πίσω του ακολούθησαν με 0,131 δευτ. και 0,261 δευτ. διαφορά οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Καμούι Κομπαγιάσι, αντίστοιχα.
Αν και προβλέψεις για τον καιρό μιλούσαν για ηλιόλουστο απόγευμα σε σχέση με το πρωΐ, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική καθώς υπήρχε συννεφιά καθ’όλη την διάρκεια των 90 λεπτών της διαδικασίας.

Η σημερινή ημέρα ήταν ιδανική για μερικές ομάδες να δοκιμάσουν νέα εξαρτήματα όπως οι καθρέφτες της Ferrari, τα αναβαθμισμένα sidepods της Red Bull και η νέα πίσω πτέρυγα της Caterham.
Στην πρώτη μισή ώρα των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών δόθηκαν αρκετές μάχες και η πρώτη θέση άλλαξε χέρια αρκετές φορές. Πρωταγωνιστές ήταν αρκετοί πιλότοι αλλά τελικά ο Νίκο Ρόζμπεργκ ήταν αυτός που επικράτησε όλων. Στη συνέχεια οι περισσότεροι επέλεξαν τα μαλακά ελαστικά και οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν κάτω από το 1:40. Τελικά πριν από τη συμπλήρωση της πρώτης μίας ώρας ο Σεμπάστιαν Φέτελ στον πρώτο του γύρο με την μαλακή γόμα τις Pirelli σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο.
Ακολούθησαν στη συνέχεια οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Καμούι Κομπαγιάσι, οι οποίοι ήταν ταχύτατοι με την γόμα που φέρει το κίτρινο χρώμα στο πλάι της Ιταλικής εταιρείας. Ακολούθησαν οι Μίκαελ Σουμάχερ και Μπρούνο Σένα, ολοκληρώνοντας το παζλ των πέντε οδηγών από διαφορετικές ομάδες στις αντίστοιχες θέσεις. Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μόλις έλυσε κάποια τεχνικά προβλήματα κατέφερε να γυρνάει αρκετά γρήγορα με τη μαλακή γόμα της Pirelli. Οσον αφορά στον Σένα, είχε μία καλή απόδοση και ήταν αρκετά ανταγωνιστικός. Η Williams σήμερα έδειξε τόσο το πρωΐ όσο και το απόγευμα ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος στον αγώνα.
Η Force India βρέθηκε σήμερα σε καλή ημέρα καθώς μετά τη δεύτερη θέση του Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο Πολ τνι Ρέστα τερμάτισε έκτος. Ο Φερνάντο Αλόνσο με τον κόσμο στο πλευρό του, ήταν ταχύτατος με τη μαλακή γόμα, αλλά συμβιβάστηκε με την έβδομη θέση.
Ο Ρομάν Γκροσεάν σημείωσε καλύτερο χρόνο, τον όγδοο, από τον teammate του Κίμι Ραικόνεν (ενδέκατος) ενώ ο Μαρκ Γουέμπερ βρέθηκε πολύ χαμηλά, μόλις ένατος.
Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Νίκο Ρόζμπεργκ που επέμεινε σήμερα στη μεσαία γόμα τη στιγμή που όλοι οι πιλότοι μετά το πρώτο μισάωρο άλλαξαν στη μαλακή.
Το δίδυμο των McLaren-Mercedes έμεινε αρκετά πίσω με τον Τζένσον Μπάτον να είναι δωδέκατος και τον Λιούις Χάμιλτον 14ος. Ανάμεσα τους ο νικητής της πρωΐνής διαδικασίας Παστόρ Μαλντονάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια