FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Οταν ο πιλοτος κανει την διαφορα...

Το φετινό απρόβλεπτο πρωτάθλημα αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την οδηγική ικανότητα δεν είναι τυχαίο ότι στη βαθμολογία προηγείται ο Αλόνσο!
Με έξι διαφορετικούς νικητές σε ισάριθμους αγώνες η σταθερότητα αλλά και η ικανότητα είναι καθοριστικές για την φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Φερνάντο Αλόνσο έχει κερδίσει έναν από τους αγώνες, το δεύτερο στη Μαλαισία αλλά το κυριότερο έχει βαθμολογηθεί σ’ όλους. Στους δυο τελευταίους μάλιστα βρίσκεται σταθερά στο βάθρο.

Μιλώντας σχετικά μετά τον αγώνα του Μονακό ο Αλόνσο σημείωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από το πώς εξελίχθηκε η μάχη αυτό το Σαββατοκύριακο. Αν στις δοκιμές του Μουτζέλο μου είχε προσφέρει κάποιος παρουσία στο βάθρο και στους δυο αγώνες θα το είχα δεχτεί. Αν δε μου έλεγε κάποιος στη Μελβούρνη ότι μετά το Μονακό θα είμαι μπροστά στη βαθμολογία απλά δεν θα τον πίστευα. Τα αποτελέσματα αποτελούν για μας ένα επιπλέον κίνητρο για να πιέσουμε περισσότερο στην εξέλιξη της F2012». Βέβαια ο χθεσινός σεισμός στην Ιταλία δε βοήθησε την κατάσταση καθώς εκκενώθηκε το εργοστάσιο της Ferrari και σταμάτησε η δουλειά.
Σε στήλη του στο BBC Sport ο συμπατριώτης και συνάδελφος του Αλόνσο, Χαϊμέ Αλγκερσουάρι αναφέρει: «Φέτος ο πιλότος παίζει πιο σημαντικό ρόλο. Όταν οι διαφορές είναι τόσο μικρές ο πιλότος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γι’ αυτό προηγείται στη βαθμολογία ο Φερνάντο. Είχε ένα μονοθέσιο 1.5sec πιο αργό στην Αυστραλία και 1 sec πιο αργό στη Μαλαισία και στην Κίνα. Το μονοθέσιό του δεν έχει την ταχύτητα που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την pole αλλά προηγείται στη βαθμολογία μετά από έξι αγώνες. Αυτό αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος οδηγός αυτή τη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια