FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Grand Prix της Ευρωπης 2012 Valencia - Επιστροφη του S. Vettel

Ο S. Vettel (Red Bull - Renault) κατάφερε να κερδίσει την τελευταία στιγμή τους Lewis Hamilton (McLaren - Mercedes) 2ος και Pastor Maldonado (Williams - Renault)3ος και να ξεκινήσει από την πρώτη θέση στην εκκίνηση του Grand Prix στην Βαλένθια.
Ο Γερμανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πήρε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στα δοκιμαστικά στη Βαλένθια. Έφτασε έτσι τις 33 pole position στην καριέρα του. Με αυτήν του τη διάκριση ο Sebastian Vettel έφτασε το θρύλο της F1 Jim Clark.
Πάντως η εκκίνηση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον S.Vettel αφού θα έχει δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης τον Lewis Hamilton (McLaren – Mercedes).
Από τη δεύτερη σειρά ξεκινούν οι Pastor Maldonado (Williams – Renault) και Romain Grosjean (Lotus – Renault).
O Γερμανός ήταν κάτι παραπάνω από 3 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Lewis Hamilton, ο οποίος κατάφερε να φέρει τη McLaren του για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τη Williams του Pastor Maldonado. Οι θέσεις εκκίνησης παίζουν σημαντικό ρόλο στο circuit της Βαλένθια.
Μόλις άναψε το πράσινο φως στο τέλος του pitlane οι οδηγοί βγήκαν με τα ελαστικά με την μεσαία γόμα της Pirelli.
Ο πρώτος που σημείωσε χρόνο ήταν ο D. Ricciardo (Toro Rosso – Ferrari). Λίγα λεπτά αργότερα ήταν ο M. Schumacher (Mercedes AMG GP) ο οποίος πέτυχε, τον ταχύτερο χρόνο παίρνοντας την πρωτιά του "Q1".
Η πρώτη θέση άλλαξε αρκετές φορές χέρια στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, καταλήγοντας τελικά στον L. Hamilton (McLaren – Mercedes)
Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας ήρθε η έκπληξη με τον ο M. Webber να μένει εκτός "Q2". Αιτία τα προβλήματα με τα φρένα αλλά και το προβληματικό DRS. Μαζί με τον Μ. Webber εκτός "Q2" συνέχειας έμεινε και ο J. E.Vergne.
Οι οδηγοί μόλις άναψε το πράσινο φως για το "Q2" βγήκαν άμεσα χωρίς να χάσουν χρόνο. Σε αυτά τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας η πλειοψηφία των οδηγών είχε τα μαλακά ελαστικά της Pirelli σε αντίθεση με τους δύο της Ferrari που είχαν τα μεσαία.
Τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας η πρώτη θέση άλλαξε αρκετές φορές χέρια, από τον F. Alonso, στον P. Di Resta για να καταλήξει στον N. Rosberg.
Στη δεύτερη προσπάθεια των οδηγών στο "Q2" o R. Grosjean (Lotus – Renault) έγραψε την τελευταία στιγμή της περιόδου. Και εδώ είχαμε μεγάλα ονόματα εκτός Q3.
Οι F.Alonso και F. Massa (Ferrari) και M. Schumacher (Mercedes AMG GP) δεν κατάφεραν να μπουν στη 10άδα και έμειναν εκτός συνέχειας. Στο "Q3" η μεγάλη μάχη, έγινε μετά την πτώση της καρό σημαίας, καθώς ο P. Maldonado κατέκτησε την προσωρινή pole position. Προσωρινή γιατί ο Sebastian Vettel είχε την τελευταία λέξη.
Ο Γερμανός έφερε την "RB8" στην pole position μπροστά από τον Hamilton ο οποίος αποδείχθηκε ταχύτερος του Maldonado.
Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών για το γκραν πρι Ευρώπης έχει ως εξής:

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
1. Sebastian Vettel (Red Bull – Renault) 1:38,086”
2. Lewis Hamilton (McLaren – Mercedes) + 0,324”
3. Pastor Maldonado (Williams – Renault) + 0,389”
4. Romain Grosjean (Lotus – Renault) + 0,419”
5. Kimi Raikkonen (Lotus – Renault) + 0,427”
6. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) + 0,537”
7. Kamui Kobayashi (Sauber – Ferrari) + 0,655”
8. Nico Hulkenberg (Force India – Mercedes) + 0,666”
9. Jenson Button (McLaren – Mercedes) + 0,715”
10. Paul di Resta (Force India – Mercedes) + 0,906”

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια