FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Δεν χανει θεσεις ο Σουμι...

Οι αγωνοδίκες είχαν αρετή δουλειά στην Βαλένθια αφού κλήθηκαν αρκετές φορές να ερευνήσουν καταστάσεις και να λάβουν μία απόφαση.
Στο στόχαστρό τους βρέθηκε και ο Μίκαελ Σουμάχερ καθώς βρέθηκε ότι το DRS στην Mercedes του Γερμανού ήταν ανοικτό όταν είχε βγει η κίτρινη σημαία στην πίστα, μετά τη σύγκρουση των Χάμιλτον-Μαλντονάτο, δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Σε έναν αγώνα που ο Σουμάχερ ανέβηκε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του βάθρο των νικητών αφού τερμάτισε αναπάντεχα τρίτος. Και λέμε αναπάντεχα αφού εκμεταλλεύτηκε τις ατυχίες και εγκαταλείψεις άλλων πιλότων. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα που τόσο επιζητούσε ο πιλότος της Mercedes κινδύνευσε μετά το τέλος του αγώνα να το χάσει.
Η Γερμανική ομάδα ως υπερασπιστική γραμμή πρόβαλε την δικαιολογία πως ο Γερμανός τη στιγμή που πέρασε από το σημείο της σύγκρουσης είχε ήδη επιβραδύνει αρκετά ταχύτητα. Κάτι που έγινε αποδεκτό από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι, όπως ανακοίνωσαν μετά την εξέταση των βίντεο, αποφάσισαν ότι χρειαζόταν να επιβληθεί ποινή στον Σουμάχερ και να χάσει έτσι την τρίτη θέση.
Τόνισαν παράλληλα, ότι η περίπτωση αυτή διαφέρει αρκετά από τις αντίστοιχες των Φέτελ και Μάσα, οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί πριν μερικούς αγώνες, στην Καταλούνια.
Μπορεί ο Σουμάχερ να πέρασε ατιμώρητος, δεν ίσχυσε όμως το ίδιο και για τον Παστόρ Μαλντονάτο. Ο πιλότος της Williams θεωρήθηκε υπεύθυνος για το συμβάν με τον Χάμιλτον και πήρε ποινή διέλευσης μετά το τέλος του αγώνα. Ετσι, με τα 20 επιπλέον δευτερόλεπτα που δέχθηκε στο συνολικό χρόνο που σημείωσε στον αγώνα, έχασε την δέκατη θέση και έπεσε στην δωδέκατη. Παράλληλα, τον έναν βαθμό της δέκατης θέσης παίρνει ο teammate του Μπρούνο Σένα, ο οποίος είχε τερματίσει ενδέκατος.
Στη σύγκρουση των Κομπαγιάσι - Μάσα που είχε αποτελέσμα την εγκατέλειψη του πρώτου, ο Ιάπωνας κρίθηκε υπεύθυνος και του επιβλήθηκε ποινή πέντε θέσεων στο γκριντ του απόμενου αγώνα.
Επίσης, ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ θεωρήθηκε υπαίτιος για την σύγκρουση με τον Κοβαλάινεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μπει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας και να αλλάξει στην ουσία όλη η ροή του αγώνα.
Ο νεαρός πιλότος που εγκατέλειψε μετά το συμβάν, τιμωρήθηκε με ποινή 10 θέσεων στο γκριντ του απόμενου αγώνα και χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια