FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Σουπερ ταχυτητα ο Hamilton

Υπό την απειλή της απογευματινής βροχής, υπήρξε έντονη δράση στις σημερινές πρώτες ελεύθερες δοκιμές στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ του Καναδά.
Κάτι που δεν συνηθίζεται σε αυτή τη διαδικασία, αλλά ο φόβος ότι οι δεύτερες ελεύθερες δοκιμές ίσως γίνουν με βροχή, οδήγησε τις ομάδες να βγάλουν
από νωρίς στην πίστα τα μονοθέσια τους.
Ο Λιούις Χάμιτλον ήταν ο ταχύτερος όλων με χρόνο 1:15.564, επίδοση που σημείωσε με τη μαλακή γόμα και νωρίς σχετικά (στο πρώτο μισάωρο) κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. Ο Βρετανός επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει καθόλου την πολύ μαλακή γόμα σε αυτή τη διαδικασία. Απόφαση που ακολούθησε και ο teammate του, αλλά και οι δύο Ferrari.
Mόλις 0,118 δευτ. πίσω από τον Χάμιλτον κατετάγη πραγματικά την τελευταία στιγμή ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Γερμανό περυσινό παγκόσμιο πρωταθλητή να σημειώνει τον καλύτερο του χρόνο στον τελευταίο του γύρο με την πολύ μαλακή γόμα κι ενώ είχε πέσει η καρό σημαία λήξης των δοκιμών. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ο teammate του Μαρκ Γουέμπερ αλλά τελικά εγκατέλειψε την προσπάθεια και έμεινε στην πέμπτη θέση. Ο Αυστραλός ήταν τυχερός όταν κάποια στιγμή βγήκε στο βρεγμένο γρασίδι στην στροφή πέντε και λίγο έλειψε να πέσει στις μπαριέρες.
Χαρακτηριστικό της έντονης κινητικότητας και δράσης που υπήρξε μέσα στην πίστα ήταν το γεγονός ότι η διαφορά στους χρόνους από τον πρώτο πιλότο μέχρι τον δέκατο, είναι μόλις 0,783 δευτ.
Την τρίτη καλύτερη επίδοση πέτυχε ο δυναμικός σήμερα Νίκο Ρόζμπεργκ. Ο νεαρός Γερμανός πιλότος της Mercedes ήταν από τους ταχύτατους αλλά προς το τέλος έτρεχε με υψηλό φορτίο καυσίμου, συλλέγοντας πληροφορίες και χωρίς να είναι σε θέση να απειλήσει.

Μόλις 0,060 (!) δευτ. πίσω από τον Ρόζμπεργκ ολοκλήρωσε τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές ο Φερνάντο Αλόνσο που ήταν αρκετά δραστήριος. Ο Φελίπε Μάσα αν και ξεκίνησε δυναμικά έμεινε δωδέκατος έχοντας κάποια προβλήματα με τις νέες εξατμίσεις της F2012. Να σημειωθεί ότι και οι δύο πιλότοι της Ferrari δοκίμασαν αυτή τη νέα αναβάθμιση στο Ιταλικό μονοθέσιο.
Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ που διασώθηκε την τελευταία στιγμή με την επιλογή της πολύ μαλακής γόμας. Ακολούθησαν οι δύο πιλότοι της Sauber με έβδομο τον Καμούι Κομπαγιάσι και όγδοο τον Σέρζιο Πέρεθ.
Ενατος ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ με τη δεύτερη Mercedes ενώ ο Τζένσον Μπάτον πλασαρίστηκε μόλις στη δέκατη θέση. Ο Βρετανός ήταν ο πιλότος με τους λιγότερους γύρους κατά την διάρκεια των δοκιμών, έχοντας μόλις δώδεκα.
Ενδέκατος ήταν ο Πολ ντι Ρέστα ενώ η Williams του Παστόρ Μαλντονάτο ήταν 13η με το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας του Γκροουβ και τον Μπρούνο Σένα στο κοκπιτ να μένει πολύ πίσω (21ος). Ο Βραζιλιάνος είχε και δύο άτυχες στιγμές στα 90 λεπτά των ελεύθερων δοκιμών, την πρώτη στο 20ό λεπτό όταν βγήκε εκτός στη στροφή εννέα της πίστας και τη δεύτερη μετά από 23 λεπτά όταν έφυγε ευθεία στην στροφή τρία, πήγε στον βοηθητικό δρόμο, χωρίς ωστόσο να πάθει κάποια ζημιά το μονοθέσιο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια