FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Το Χοκενχάιμ προσφέρει φθηνότερα εισιτήρια για να δελεάσει τους φίλους της Φόρμουλα Ένα

Οι άνθρωποι της πίστας του Χοκενχάιμ ελπίζουν να ξανακερδίσουν τους Γερμανούς φιλάθλους της Φόρμουλα Ένα, ύστερα από τη μη διεξαγωγή του εφετινού αγώνα, και, μετά τη χαμηλή προσέλευσή του κόσμου στο γκραν πρι του 2014, ανακοίνωσαν χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων για τους νέους και όσους κλείσουν νωρίς θέση για τον αγώνα του 2016. 

Το γερμανικό γκραν πρι του 2015 δεν διεξήχθη λόγω οικονομικών δυσκολιών, ωστόσο ο αγώνας έχει συμπεριληφθεί στο προσωρινό καλαντάρι της επόμενης χρονιάς, το οποίο περιλαμβάνει 21 γκραν πρι. Το Χοκενχάιμ και το Νίρμπουργκρινγκ έχουν συμφωνία για την εκ περιτροπής φιλοξενία του γερμανικού γκραν πρι, ωστόσο το Νίρμπουργκρινγκ αποσύρθηκε μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας της πίστας, ενώ οι άνθρωποι του Χοκενχάιμ δεν ήταν διατεθειμένοι να διοργανώσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τον εφετινό αγώνα.
Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η προπώληση εισιτηρίων για το 2016 θα αρχίσει αύριο, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το γκραν πρι της 31ης Ιουλίου, με μια αναθεωρημένη δομή τιμολόγησης, η οποία θα είναι «φιλική προς την οικογένεια». 

Βάσει μιας περιορισμένης προσφοράς, τα εισιτήρια για ολόκληρο το αγωνιστικό τριήμερο θα κοστίζουν 99 ευρώ, που είναι η τιμή ενός κανονικού εισιτηρίου για την Κυριακή. Επίσης, τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα μπουν δωρεάν στην πίστα, ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 16 ετών μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια για το τριήμερο με 50 ευρώ.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις μειωμένες τιμές εισιτηρίων που ορίστηκαν στο Σίλβερστοουν για το εφετινό βρετανικό γκραν πρι και οι οποίες ανταμείφθηκαν με 140.000 θεατές την ημέρα του αγώνα. Τον κυριακάτικο αγώνα του 2014 στο Χοκενχάιμ παρακολούθησαν 55.000 θεατές, παρότι ήταν ο «εντός έδρας» αγώνας της πανίσχυρης Μερτσέντες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα διοργανώσουμε ακόμη έναν αγώνα Φόρμουλα Ένα στη Γερμανία ύστερα από διάλειμμα ενός έτους. Τα σημάδια για τους Γερμανούς φιλάθλους συγκεκριμένα είναι πολύ καλά μέχρι στιγμής» αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της πίστας του Χοκενχάιμ, Γκέοργκ Ζάιλερ, και συμπληρώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα καλωσορίσουμε τη Φόρμουλα Ένα και τους απίστευτους φιλάθλους της ξανά στο Χοκενχάιμ και ανυπομονούμε για μια κατάμεστη πίστα τον επόμενο Ιούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια