FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Formula 1: Κυρίαρχος και στο Βέλγιο ο Χάμιλτον

Ολοταχώς για το back to back στην Formula 1 βαδίζει ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ήταν ο θριαμβευτής και στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο.
Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes δείχνει αποφασισμένος να πανηγυρίσει τον δεύτερο σερί τίτλο και τρίτο στην καριέρα του, καθώς πέρασε πρώτος την καρό σημαία και στον 11ο αγώνα της χρονιάς, αυτή την φορά στη βελγική πίστα «Σπα», ανοίγοντας τη... ψαλίδα της διαφοράς από το δεύτερο Ρόσμπεργκ στους 28 βαθμούς (227 έναντι 199).Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Χάμιλτον είχε την πρωτοπορία, διατηρήθηκε στην κορυφή έως το τέλος και δικαιολογημένα πανηγύρισε την 39η νίκη στην καριέρα του, 6η στη διάρκεια της σεζόν και πρώτη στο συγκεκριμένο σιρκουί μετά από 5 χρόνια (2010).Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε πολύ κακή εκκίνηση (από 2ος βρέθηκε στην 5η θέση), γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον ομόσταβλό του να «χτίσει» από νωρίς μία διαφορά που ήταν αδύνατο να καλυφθεί στη διάρκεια του γκραν πρι. Πίσω από τις δύο Mercedes έγινε μεγάλη μάχη, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να στέκεται πολύ άτυχος.
Ο πιλότος της Ferrari βρέθηκε «αγκαλιά» με την τρίτη θέση, αντέχοντας στην πίεση του Ρομάν Γκροσάν, αλλά στον προτελευταίο γύρο είχε κλατάρισμα και περιορίστηκε στην 12η (παραμένει τρίτος στη βαθμολογία των οδηγώ με 160 βαθμούς), με τον οδηγό της Lotus να συμπληρώνει το βάθρο.Ο Ντάνιελ Κβίατ (Rd Bull) με εξαιρετικό αγώνα και πολλές προσπεράσεις στο τέλος ήταν τέταρτος, ο Σέρχιο Πέρες πέμπτος (Forde India), ο Φελίπε Μάσα έκτος (Williams), ενώ ο Κίμι Ραϊκόνεν αν και εκκίνησε μόλις 17ος κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση στο 900ό γκραν πρι της Ferrarι στην ιστορία της Formula 1. Ο Φερστάπεν με Toro Rosso, ο Μπότας (Williams) και Έρικσον (Sauber) συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.
Ο περυσινός νικητής στο Βέλγιο, Ντάνιελ Ρικιάρντο, εγκατέλειψε στον 22ο γύρο λόγω βλάβης στον κινητήρα της Red Bull. Επίσης δεν τερμάτισαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), Παστόρ Μαλδονάδο (Lotus) και ο Κάρλος Σάινθ (Toro Rosso).
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 6 Σεπτεμβρίου στην πίστα της Μόντσα (Ιταλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια