FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

F1 in Schools: Έλληνες μαθητές σε παγκόσμιο σχολικό διαγωνισμό Formula 1

Η ομάδα RoadRunners, με τέσσερις μαθητές του Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό F1 in Schools: πρόκειται για τον μεγαλύτερο μαθητικό διαγωνισμό παγκοσμίως, ο οποίος τελείται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Αυτοκινήτου αλλά και των ομάδων της Formula 1.
Όπως επεσήμανε στη HuffPost Greece ο Γιώργος Ιορδανίδης, επικεφαλής της ομάδας, οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το δικό τους F1 μοντέλο σε κλίμακα 20 εκατοστών, χρησιμοποιώντας ως κύριο υλικό ένα πολυεστερικό μπλοκ το οποίο επεξεργάζονται με ειδικές κοπές, ενώ τα εξαρτήματα των μοντέλων αποτελούνται κυρίως από 3D Printed υλικά.
Το μοντέλο αγωνίζεται σε μια πίστα 20 μέτρων, αλλά δεν αυτός δεν είναι ο μόνος τομέας ενασχόλησης των διαγωνιζομένων: Το marketing, η προώθηση της ομάδας, οι προφορικές αξιολογήσεις αλλά και το εκθεσιακό περίπτερο που στήνεται στον χώρο του διαγωνισμού αποτελούν βασικά κομμάτια του διαγωνισμού. Στόχος του F1 in Schools είναι αφενός να προσομοιώσει μια ρεαλιστική επιχείριση, και αφετέρου να μυήσει τους μαθητές στον κόσμο της Formula 1. Κάθε χρόνο, ομάδες από πάνω από 20 χώρες διαγωνίζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, και για μια σειρά επάθλων όπως υποτροφίες σε ξένα πανεπιστήμια.
roead
Η ομάδα RoadRunners πήρε τη δεύτερη θέση στους πανελλήνιους αγώνες που διεξήχθησαν τον Απρίλιο στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, αποσπώντας το βραβείο ιστοσελίδας και ούσα υποψήφια για τα βραβεία Ταυτότητας ομάδας, Καλύτερα Σχεδιασμένου και Κατασκευασμένου Αμαξιδίου, Καλύτερου Χαρτοφυλακίου, Καινοτόμου Σκέψης και Χρήσης Social Media. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισε το «εισιτήριο» για τη Σιγκαπούρη, όπου και λαμβάνει χώρα ο διαγωνισμός. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Ιορδανίδης, αξιοποιώντας τις επιστημονικού επιπέδου αεροδυναμικές αναλύσεις που παρείχε η μέγας χορηγός της ομάδας FEAC Engineering αλλά και την συμβουλευτική του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στοχεύουν να τελειοποιήσουν αεροδυναμικά και σχεδιαστικά το μοντέλο τους. «Η ομάδα κατάφερε μετά από ατελείωτα ραντεβού και συναντήσεις να καλύψει το budget για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, πράγμα που δεν αποδείχθηκε καθόλου εύκολο: Κάθε μέρα έστελναν πάνω από 100 e-mail σε ελληνικές εταιρείες για συναντήσεις, από τις οποίες μόνο 2-3 απαντούσαν» σημειώνει σχετικά.
formula
Παρά το...κώλυμα των Πανελληνίων (τρεις εκ των τεσσάρων δίνουν την ερχόμενη χρονιά Πανελλαδικές), τα μέλη της ομάδας δηλώνουν πεπεισμένα ότι θα γυρίσουν πίσω με κάποιο βραβείο – και μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάληψη μιας από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε τουλάχιστον 40 ομάδες.
Τα μέλη της ομάδας είναι τα εξής: Γιώργος Ιορδανίδης (αρχηγός), Κωνσταντίνος Ιορδανίδης (υπεύθυνος κατασκευής), Γιώργος Παπαδάκης (υπεύθυνος Σχεδιασμού), Γιώργος Τσαντρίζος (υπεύθυνος Marketing). Βοηθητικά μέλη είναι οι Φίλιππος Κώτσης, Νίκος Αραβαντινός, Μαριάννα Πουλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια