FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αυτόπτης μάρτυρας στο ατύχημα Μπιανκί

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο φωτογράφος Βλαδίμηρος Ρυς βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος του Ζουλ Μπιανκί. Οι φωτογραφίες του δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας.
Οι φωτογράφοι της Φόρμουλα 1 κάνουν μια από τις δυσκολότερες δουλειές, ωστόσο βρίσκονται πρώτοι μπροστά τη στιγμή που γράφεται η ιστορία. Δυστυχώς, όπως διαπιστώσαμε πριν από δύο εβδομάδες με το ατύχημα του Ζουλ Μπιανκί, υπάρχουν και οι τραγικές στιγμές.
Ο Βλαδίμηρος Ρυς είναι ένας από τους καλύτερους φωτογράφους της Φόρμουλα 1, είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και όταν μας είχε μιλήσει για τη δουλειά του, μας είχε πει πως αναζητεί το καλύτερο σημείο στην πίστα. Στη Σουζούκα βρισκόταν 200 μέτρα μακριά από τη στροφή που είχε έξοδο η Marussia και ο Μπιανκί χτυπήθηκε από το γερανό.
Έβγαλε φωτογραφίες, οι οποίες δεν θα δημοσιευθούν ποτέ "για την αγάπη προς το σπορ, για το σεβασμό που έχει στους οδηγούς". Οι φωτογραφίες βρίσκονται στα χέρια των ανθρώπων της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου (FIA) που ερευνά το ατύχημα.
"Βρισκόμουν 200 μέτρα μακριά. Πρώτα είδα το ατύχημα του Άντριαν Σούτιλ, αλλά δεν έδωσα σημασία. Ξεκίνησε να βρέχει και είδα τον Μπιανκί να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Δεν είχα καλή εικόνα από το σημείο εκείνο, αλλά είδα το μονοθέσιο να χτυπάει στο γερανό. Έτρεξα προς τα εκεί και ήδη τρεις άνθρωποι της πίστας του έδιναν τις πρώτες βοήθειες", δήλωσε σε τσέχικη εφημερίδα.
"Η εικόνα ήταν άσχημη. Το κεφάλι του αναπαυόταν χαλαρά στο κόκπιτ και ήταν ξεκάθαρο πως ήταν άσχημο, όταν τον έβγαλαν από το μονοθέσιο. Η Marussia ήταν διαλυμένη. Ο (Άντριαν) Σούτιλ στεκόταν λίγα μέτρα μακριά, τον ρώτησα τι ακριβώς συνέβη και μου είπε τι έγινε. Επέμενε πως σε τέτοιες συνθήκες, έπρεπε να υπάρχει αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Οι τραυματιοφορείς προσπάθησαν να τον βγάλουν από το μονοθέσιο, δεν ήταν ωραία εικόνα. Στη συνέχεια κάλυψαν τη σκηνή, ώστε να μη δει κανείς τίποτα, ήταν εμφανές πως ήταν άσχημο".
Ο Ρυς τραβούσε φωτογραφίες, αλλά όταν εμφανίστηκε ο γιατρός, σταμάτησε: "Όταν του έδιναν τις πρώτες βοήθειες, το ένστικτο μου ήταν να καταγράψω τις εικόνες. Έβγαλα ορισμένες φωτογραφίες. Όταν ήρθε ο γιατρός, σταμάτησα. Στο δρόμο της επιστροφής προς το πάντοκ αποφάσισα πως δεν θα δημοσιευθούν καμιά από αυτές τις φωτογραφίες. Ζήτησα από τη FIA μήπως χρειάζεται ορισμένες για τον Τσάρλι Γουίτινγκ, τον αγωνιστικό διευθυντή της ομοσπονδίας".
Στο σημείο βρίσκονταν επίσης ένας Ιάπωνας και ένας Άγγλος φωτογράφος. Πίσω στο κέντρο Τύπου ορισμένοι του συνέστησαν να πουλήσει τις φωτογραφίες. Δεν το έκανε. Πέρα από τις φωτογραφίες, ρωτήθηκε και από ανθρώπους της FIA τι είχε δει. Ο Ρυς είδε και το κράνος του Μπιανκί και είχε εμφανή ζημιά από το χτύπημα.
Δύο εβδομάδες μετά το ατύχημα του Μπιανκί ο κόσμος της Φόρμουλα 1 παραμένει συγκλονισμένος από τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στη Σουζούκα. Περιμένουν τα θετικά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια