FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

O VETTEL ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ FERARI...

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα αποτελέσει παρελθόν από τη Red Bull στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν, όπως γνωστοποίησε η ομάδα. Ο Ντάνιιλ Κβίατ της Toro Rosso στην θέση του, προς Ferrari ο Γερμανός.
"Τίτλοι τέλους" στην συνεργασία του Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull μπαίνουν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Η ομάδα του τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, ανακοίνωσε πως ο Γερμανός δεν θα συνεχίσει εκεί και την επόμενη χρονιά, εκμεταλλευόμενος έναν όρο στο συμβόλαιό του που του έδινε το δικαίωμα να το διακόψει.
Ο Ρώσος ρούκι, Ντάνιελ Κβίατ, ο οποίος κάνει το... αγροτικό του στην θυγατρική Toro Rosso, θα είναι ο αντικαταστάτης του στο μονοθέσιο της Red Bull, με τον Φέτελ να ακούγεται ήδη έντονα για την θέση του δεύτερου πιλότου της Ferrari μετά την αποχώρηση στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου του Φερνάντο Αλόνσο.
"Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, μας ενημέρωσε ότι θα θα φύγει από τη Red Bull Racing στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεμπάστιαν για τον εκπληκτικό του ρόλο στην ομάδα τα τελευταία έξι χρόνια.
Από τότε που ήρθε στην ομάδα το 2009, μαζί με τη Red Bull, είχε 38 νίκες, 44 pole positions και οκτώ Παγκόσμιους τίτλους, τέσσερις ατομικούς και τέσσερις κατασκευαστών", αναφέρει μεταξυ άλλων η ανακοίνωση της ομάδας για το μέλλον του 27χρονου πιλότου, ο οποίος είναι 5ος φέτος με διαφορά 117 βαθμών από τον πρωτοπόρο, Λιούις Χάμιλτον και 57 από τον ομοσταυλό του, Ντάνιελ Ρικιάρντο.
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα πλαισιωθεί στην ομάδα το 205 από έναν αστέρι που ανατέλλει και προέρχεται από το πρόγραμμα Junior, τον Ντάνιιλ Κβίατ", καταλήγει η ανακοίνωση για τον δεύτερο πιλότο της ομάδας, τον 20χρονο Ρώσο, ο οποίο πέρυσι αντικατέστησε τον Ρικιάρντο στην Toro Rosso.
Η Ferrari φαίνεται ότι κινήθηκε ραγδαία για την αντικατάσταση του Αλόνσο με τον Φέτελ, την ώρα που η McLaren βρίσκεται ακόμα σε διαπραγματεύσεις με τον Αλόνσο, που φέρεται ότι θα είναι ο ηγέτης της νέας εποχής της McLaren-Honda δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια