FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εκτός Όστιν και η Marussia

Μετά την Caterham και η Marussia δεν θα αγωνιστεί στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών την επόμενη Κυριακή (2/11) εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων...
Στο Σότσι οι άνθρωποι της Marussia έλεγαν πως "οφείλουμε στον Ζουλ Μπιανκί να διατηρήσουμε την ένατη θέση στο πρωτάθλημα". Δίχως χρήματα δεν μπορούν να το καταφέρουν.
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν ανακοίνωσε πως μετά την Caterham στην οποία επικρατεί χάος με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, θα απουσιάσει και η Marussia από το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών την επόμενη Κυριακή (2/11).
Η ομάδα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα . "Καμιά από αυτές τις δύο ομάδες θα θα πάει στην Αμερική", δήλωσε ο Έκλεστοουν στο πρακτορείο Reuters.
Η Marussia συμμετείχε μόλις με ένα μονοθέσιο στο ρωσικό Grand Prix. Αυτοί οι δύο βαθμοί της χάρισε ο Μπιανκί με την ένατη θέση στο Μονακό τη χωρίζουν από τη Sauber και την Caterham που δεν έχουν βαθμολογηθεί. Η Sauber θα αγωνιστεί κανονικά στους εναπομείναντες τρεις αγώνες. Θυμίζουμε πως στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στο Άμπου Ντάμπι θα μοιραστούν διπλάσιοι βαθμοί.
Είναι πρώτη φορά μετά το 2005 στο Μονακό που σε αγώνα της Φόρμουλα 1 θα παραταχθούν μόλις 18 μονοθέσια. Οι ομάδες αναζητούν τρόπους να μειώσουν το κόστος συμμετοχής στο σπορ. Σύμφωνα με το Concorde καθεμια ομάδα έχει το δικαίωμα να χάσει τρεις αγώνες και ο Έκλεστοουν βάσει συμβολαίων είναι υποχρεωμένος να έχει είκοσι μονοθέσια στην εκκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια