FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΡΑΦΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ Ο ΣΟΥΜΙ...

Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια (2000) στη Σουζούκα ο Μίχαελ Σουμάχερ χάριζε στη Ferrari τον πρώτο της τίτλο οδηγών μετά από 21 χρόνια και κέρδιζε μια θέση στην καρδιά του Ζουλ Μπιανκί (videos).
Δυστυχώς όποιος σκέφτεται την πίστα της Σουζούκα αυτές τις μέρες, σκέφτεται το σοβαρό ατύχημα του Ζουλ Μπιανκί την περασμένη Κυριακή (5/10) κατά τη διάρκεια του Grand Prix Ιαπωνίας.
Δεν σκέφτεται ούτε τις "μάχες" του Αλέν Προστ με τον Άιρτον Σένα, πόσο μάλλον το γεγονός πως στις 8 Οκτωβρίου του 2000 στη Σουζούκα η Ferrari γύρισε σελίδα. Έγινε ξανά πρωταθλήτρια.
Σαν σήμερα λοιπόν πριν από δεκατέσσερα χρόνια ο Μίχαελ Σουμάχερ χάριζε στους "κόκκινους" του Μαρανέλο το πρώτο τους πρωτάθλημα στους οδηγούς μετά το 1979 και τον Νοτιοαφρικανό Τζόντι Σέκτερ.Ο 31χρονος τότε Σουμάχερ εκπλήρωνε το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του όταν αποφάσισε να πάει στη Ferrari το 1996 με αρκετούς από τους συνεργάτες του στη Benetton Renault. Το 1996 η Ferrari του έφερε το Νο1 καθώς είχε στις τάξεις της στον παγκόσμιο πρωταθλητή.Ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα 1 επρόκειτο να κατακτήσει ακόμα τέσσερις τίτλους τα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν.Θαυμαστής του "Κόκκινου Βαρώνου" ήταν και ο μικρός Ζουλ Μπιανκί, ο προπάππους του οποίου δούλευε κοντά στον Έντο Φεράρι στην Alfa Romeo. Ο 25χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση δεν έκρυψε ποτέ το σεβασμό του για τον Σουμάχερ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Μαρανέλο, αλλά δεν πρόλαβαν να συνεργαστούν γιατί όταν ο Μπιανκί ξεκίνησε να κάνει δοκιμές με τη Ferrari τον Δεκέμβριο του 2009, ο Σουμάχερ είχε αφήσει το ρόλο του πρεσβευτή της Ferrari για να αγωνιστεί με τη Mercedes στη Φόρμουλα 1.Βρέθηκαν στην πίστα το 2012 όταν ο Μπιανκί αγωνίστηκε σε ορισμένες περιόδους ελεύθερων δοκιμών με τη Force India και ο Σουμάχερ έτρεχε για τελευταία χρονιά στη Φόρμουλα 1. Ο Γάλλος παραβρέθηκε δε και στη γιορτή που στήθηκε στο Σπα για τα 300 Grand Prix του Γερμανού.Η Ferrari θυμήθηκε σήμερα τους δύο πληγωμένους οδηγούς της οικογένειας της, ποστάροντας μια φωτογραφία των δυο τους.Δυστυχώς ο Σουμάχερ και ο Μπιανκί βρίσκονται ξανά στον ίδιο αγώνα. Ο στόχος τους είναι να επανέλθουν στη ζωή. Ο Μπιανκί δεν ξέχασε ποτέ τον Σουμάχερ, το ίδιο θα κάνει και η οικογένεια του Γερμανού για τον νεαρό Γάλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια