FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ F1


REUTERS/YUYA SHINO

Ένας τυφώνας ενδέχεται να αποτελέσει απειλή για το ιαπωνικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα της Σουζούκα, όπως προειδοποιεί η επίσημη μετεωρολογική υπηρεσία του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με την UBIMET ο τυφώνας Phanfone, ο οποίος κατατάσσεται ως καταιγίδα κατηγορίας 4, «καραδοκεί» σήμερα νότια της Ιαπωνίας στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό, ωστόσο αύριο προβλέπεται να μετακινηθεί βορειοδυτικά προκαλώντας ανέμους με ταχύτητα ως και 240 χιλιόμετρα την ώρα.
Αν και η καταιγίδα αναμένεται να κινηθεί νότια της Σουζούκα την Κυριακή, η βροχή από τη βόρεια άκρη του τυφώνα θα μπορούσε εν τούτοις να πέσει στην πίστα, με την έντασή της να αυξάνεται σταθερά το πρωί του αγώνα, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα.
«Όταν αρχίσει η βροχή είναι πιθανό να έχει παρατεταμένη διάρκεια και να αυξάνεται η έντασή της» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική πρόβλεψη και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή, τίποτα υπερβολικά σοβαρό δεν αναμένεται πριν από τη Δευτέρα».
Η Σουζούκα έχει βιώσει έντονα καιρικά φαινόμενα στο παρελθόν. Τα επίσημα δοκιμαστικά του Σαββάτου μετατέθηκαν για το πρωί της Κυριακής το 2004 και το 2010 λόγω υπερβολικής βροχής, όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν ο αγώνας θα γίνει νωρίτερα από το προγραμματισμένο.
Θεωρείται πάντως απίθανο να μετατεθεί για αργότερα αν δεν μπορεί να διεξαχθεί την Κυριακή, αφού ο επόμενος αγώνας στο φετινό καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα είναι το «παρθενικό» γκραν πρι της Ρωσίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Σότσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια