FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

H ΚΡΙΣΗ ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Κρίση και στη Formula 1: Προς πτώχευση η Marussia, δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο γκραν πρι

Κρίση και στη Formula 1: Προς πτώχευση η Marussia, δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο γκραν πρi..

Δύσκολες ώρες για τη Formula 1, καθώς και δεύτερη εταιρία, μετά την Caterham, οδεύει προς πτώχευση και δεν δηλώνει συμμετοχή στο επόμενο γκραν πρι των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Marussia, Αντρέι Τσεγκλάκοφ, ανακοίνωσε πως δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτεί την εταιρεία, ενώ εν συνεχεία ο υπεύθυνος της ειδικής διαχείρισης για τη Marussia, Geoff Rowley, δήλωσε πως, παρά τις προσπάθειες που έγιναν να βρεθούν νέοι πόροι, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό στο χρονικό περιθώριο που είχε στη διάθεσή της η ομάδα.
Πλέον, αναμένονται εξελίξεις, καθώς υπάρχουν περίπου 200 εργαζόμενοι στην ομάδα και επικρατεί αγωνία.
«Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ οι διαχειριστές θα αξιολογήσουν τη μακροπρόθεση βιωσιμότητά της το προσεχές διάστημα. Προς το παρόν δεν μπορεί να συμμετάχει στο αμερικανικό γκραν πρι, λόγω έλλειψης πόρων. Δεν θα γίνουν απολύσεις στην εταιρεία, ενώ έχουν καταβληθεί οι μισθοί στο προσωπικό και για τον Οκτώβριο. Από εκεί και πέρα, όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα εξασφαλισθούν νέες επενδύσεις για την ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rowley.
Υπενθυμίζεται πως η Marussia είναι η ομάδα του άτυχου Μπιανκί, ο οποίος είχε σοβαρό ατύχημα στο γκραν πρι της Ιαπωνίας και συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο της περιφέρειας Mie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια