FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Marussia στις κατηγορίες


EPA/SRDJAN SUKI

«Σε μια περίοδο που ένας πιλότος μας είναι σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, η ομάδα μας κατέστησε σαφές πως προτεραιότητά της είναι ο Ζιλ και η οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Marussia.

Με λίγα λόγια, τα δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι όχι μόνο ο Μπιανκί δεν έλαβε υπόψη του τη διπλή κίτρινη σημαία, που καλούσε τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα, αλλά και ότι η ομάδα του τον παρότρυνε να προσπεράσει τον προπορευόμενο Μάρκους Έρικσον.
Η ρωσική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση επί τούτω, δηλώνοντας «οργισμένη και σοκαρισμένη από τις κατηγορίες αυτές. Σε μια περίοδο που ένας πιλότος μας είναι σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, η ομάδα μας κατέστησε σαφές πως προτεραιότητά της είναι ο Ζιλ και η οικογένειά του και είναι απαράδεκτο να καλείται να απαντήσει σε φήμες και ανακρίβειες για τις συνθήκες του ατυχήματος».
Όπως υποστηρίζεται στη συνέχεια «... υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο της ενδοεπικοινωνίας μεταξύ του Ζιλ και της ομάδας, όπως και η απομαγνητοφώνησή της, που έχουν σταλεί στη FIA. Από αυτά τα στοιχεία είναι σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν κάλεσε η ομάδα μας τον Ζιλ να οδηγήσει γρηγορότερα».
Στην απάντησή της η Marussia επικαλείται, επίσης, τη διαβεβαίωση του διευθυντή αγώνων της Formula 1, Τσάρλι Γούιτινγκ, σύμφωνα με την οποία όχι μόνο ο Μπιανκί δεν προσπάθησε να προσπεράσει τον Έρικσον αλλά αντίθετα, μείωσε ταχύτητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια