FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...

"Απαράδεκτο" χαρακτήρισε ο Σέρχιο Πέρες το ατύχημα που άφησε σε κρίσιμη κατάσταση τον Ζουλ Μπιάνκι. Να ξανασκεφτούν τα κλειστά κόκπιτ πρότεινε ο Φερνάντο Αλόνσο.
Η φωτογραφία που τράβηξε ο Βλαδίμηρος Ρις αποτυπώνει το κλίμα στη συνέντευξη των οδηγών ενόψει του ρωσικού Grand Prix στο Σότσι.
Κανένας δεν ρώτησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ για τη φημολογούμενη συμφωνία του με τη Ferrari ή τον Φερνάντο Αλόνσο για το συμβόλαιο που φέρεται να υπέγραψε στη McLaren και τις διαπραγματεύσεις με τη Mercedes. Το μυαλό όλων βρίσκεται στον Ζουλ Μπιανκί και στις συνθήκες που έγινε το ατύχημα στη Σουζούκα.
Ο Αλόνσο πρότεινε πως είναι η κατάλληλη ώρα να γίνει μεγαλύτερη έρευνα για την εφαρμογή κλειστών κόκπιτ, όσο και αν αυτή η εικόνα είναι αντίθεση με τη Φόρμουλα 1.
"Τουλάχιστον να δοκιμάσουμε την ιδέα. Βρισκόμαστε στο 2014, διαθέτουμε την τεχνολογία, έχουμε τα αεροπλάνα και πολλά άλλα παραδείγματα που χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχημένο τρόπο, οπότε γιατί να μη το σκεφτούμε", τόνισε ο Αλόνσο.
"Όλα τα μεγάλα ατυχήματα στα μηχανοκίνητα σπορ τα τελευταία χρόνια έχουν να κάνουν με τραύματα στο κεφάλι, οπότε είναι ένας από τους τομείς όπου δεν βρισκόμαστε μπροστά σε θέματα ασφαλείας. Ακόμα και στην περίπτωση μου, το 2012 στο Σπα, πιθανότατα θα είχα πεθάνει σε εκείνη τη στροφή, αν το χτύπημα ήταν δέκα εκατοστά πιο κοντά στο κεφάλι μου".
Τα πιο σκληρά λόγια από όλους είπε ο Σέρχιο Πέρες της Sauber. O Mεξικανός χαρακτήρισε "απαράδεκτο" το ατύχημα. "Πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις από τη FIA για το τι συνέβη σε αυτό το τραγικό ατύχημα. Πρέπει να σιγουρευτούμε πως θα μας ακούσουν".
Ο Πέρες συνέχισε, λέγοντας "στο μέλλον όταν ένας γερανός έρχεται να περισσυλέξει το μονοθέσιο, χρειαζόμαστε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Υπάρχει πάντοτε ένα ρίσκο, ακόμα και όταν είναι στεγνή η πίστα, γιατί εκθέτουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους της πίστας και άλλους ανθρώπους. Δεν μπορείς να έχεις κόσμο να τρέχει δίχως φρένα".
"Εκείνες οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες. Περιμένεις από το γερανό να έρθεις γρήγορα, αλλά κατά τη γνώμη μου οι κίτρινες σημαίες δεν ήταν αρκετές για να μας κρατήσουν μακριά από το ατύχημα, εξαιτίας της κατάστασης στην πίστα εκείνη τη στιγμή... Πρέπει εμείς οι οδηγοί να δουλέψουμε με τη FIA να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Χρειαζόμαστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, θέλουμε να μάθουμε τι έγινε. Θέλουμε να ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια".
Ο Αλόνσο είπε πως σκέφτεται συνεχώς τον Μπιανκί με τον οποίο είναι φίλοι. Ο Πέρες τόνισε "γνωρίζεις πως υπάρχει κίνδυνος, αλλά δεν σκέφτεσαι πως θα συμβεί σε σένα. Όταν βλέπεις να συμβαίνει στο διπλανό σου την περασμένη Κυριακή, σε κάνει να σκέφτεσαι πολλά πράγματα".
Ο Ρομαίν Γκροζάν που έχει εμπλακεί σε σειρά ατυχημάτων έσπευσε να συμπληρώσει "γνωρίζω το ρίσκο που παίρνουμε, η γυναίκα μου (σ.σ. ρεπόρτερ F1 στη γαλλική τηλεόραση) το γνωρίζει. Αγαπάμε το σπορ. Όλοι είχαμε άσχυμα ατυχήματα στο παρελθόν. Γνωρίζουμε πως είναι επικίνδυνο, αλλά τη μέρα που θα φοβηθείς αυτό που κάνεις, τότε να σταματήσεις. Αγαπώ τη Φόρμουλα 1 και γνωρίζω πως ο Ζουλ το αγαπάει το ίδιο".
Ο Φελίπε Μάσα πιστεύει πως το κλειστό κόκπιτ θα τον προστάτευε από το σοβαρό ατύχημα του στη Βουδαπέστη το 2009. Χαρακτήρισε την ημέρα του σοβαρού ατυχήματος του Μπιανκί ως τη χειρότερη στη ζωή του, γιατί το δικό του το ατύχημα δεν το θυμάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια