FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΜΟΥΣΚΕΜΑ....ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Η… θεομηνία στην πίστα της Σουζούκα έχει μετατρέψει το Grand Prix της Ιαπωνίας σε αγώνα μετ’ εμποδίων. Οι διακοπές, το σενάριο για μισούς βαθμούς και η κόντρα FIA και διοργανωτών.
«Μούσκεμα» η Formula 1

Πάνω που η αγωνία κορυφώνεται στη Formula 1, με τον Λιούις Χάμιλτον να έχει προβάδισμα τριών πόντων έναντι του Νίκο Ρόσμπεργκ, το Grand Prix της Ιαπωνίας όχι απλώς δεν αποσαφήνισε την κατάσταση, αλλά τα έκανε… μούσκεμα.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 9:00 ώρα Ελλάδος (και 15:00 τοπική), ωστόσο οι καταιγίδες μετέτρεψαν την πίστα της Σουζούκα σε… πισίνα. Οι πιλότοι βγήκαν κανονικά σε αυτή, πήραν θέση στα μονοθέσιά τους, αλλά η εκκίνηση έγινε πίσω από αυτοκίνητο ασφαλείας και ο αγώνας ήταν αδύνατο να συνεχιστεί μετά τον τρίτο γύρο, καθώς υψώθηκε κόκκινη σημαία.

Ακολούθησε ένα διάστημα αβεβαιότητας για τη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά τελικά δόθηκε «έγκριση» για επανέναρξή του στις 9:25 επειδή κόπασε η βροχή, όπως κι έγινε τελικά. Πάντως το μετεωρολογικό δελτίο αναφέρει πως αναμένονται κάποιες μπόρες μέσα στην επόμενη ώρα και μένει να φανεί πώς θα ολοκληρωθεί (;) ο αγώνας.

Εφόσον ο αγώνας δεν άρχιζε ξανά, οι πιλότοι θα μοιράζονταν βάσει της θέσης εκκίνησής τους μισούς βαθμούς από όσους προβλέπεται να πάρουν τερματίζοντας κανονικά κι έτσι ο Νίκο Ρόσμπεργκ με 12,5 πόντους θα ξεπερνούσε κατά μισό (!) τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Λιούις Χάμιλτον.

Αξίζει να σημειωθεί πως η FIA γνωρίζοντας ότι επίκειται καταιγίδα, είχε ζητήσει από τους διοργανωτές να αλλάξουν την ώρα έναρξης του αγώνα και να διεξαγόταν νωρίτερα, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν πεισματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια