FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τριήμερο γεματο ταχυτητα και ρτεκορ

Το φεστιβάλ ταχύτητας έλαβε χώρα αυτό το τριήμερο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Γκούντγουντ, όπου το παρών έδωσαν αρκετοί πιλότοι της Formula1, με τις Red Bull, McLaren, Ferrari, Mercedes, Lotus, Caterham να συμμετέχουν.
Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο να μην είχε δράση στη Formula1, όμως, οι φίλαθλοι του σπορ, ειδικά οι Βρετανοί, είχαν την ευκαιρία από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα, Κυριακή, να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους πιλότους να τρέχουν. Ο λόγος γίνεται για το φεστιβάλ ταχύτητας στο Γκούντγουντ, που βρίσκεται στο δυτικό Σούσεξ της Αγγλίας.
Εκεί έλαβαν μέρος οι Red Bull, McLaren, Ferrari, Mercedes, Lotus και Caterham, με τους πιλότους της καθεμίας να κάνουν την ιστορική ανάβαση απόστασης 1,16 μιλίων (περίπου 1,86 χιλιόμετρα). Οι Λιούις Χάμιλτον, Τζένσον Μπάτον το έπραξαν αυτό με τις McLaren MP4-1, MP4-23, MP4-26, ενώ με τα ασημί βέλη έδωσε το παρών και ο Νικ Χάιντφελντ.
Ο Γερμανός πρώην πιλότος των Sauber, Williams και Renault μπήκε στο τιμόνι μιας MP4-13 και έκανε τη δική του προσπάθεια. Επίσης, με τη βρετανική ομάδα μπήκε στη δράση και ο δοκιμαστής της, Όλιβερ Τέρβεϊ. Όσον αφορά τους περσινούς παγκόσμιους πρωταθλητές της Red Bull, οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ οδήγησαν την RB6, ενώ οι Κρίστιαν Χόρνερ και Άντριαν Νιούι βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι μιας Infiniti M35Hs.

Από τη μεριά της Mercedes, ο Νίκο Ρόζμπεργκ έτρεξε με την MGP W02, ενώ ο Χέικι Κοβαλάινεν και ο αναπληρωτής οδηγός της Caterham, Γκιέδο φαν ντερ Γκαρντ, μπήκαν το μονοθέσιο του 2010 της μαλαισιανής ομάδας.
Ακόμη, πολλές προσωπικότητες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το παρελθόν έδωσαν το παρών, όπως οι Μαρκ Ζενέ, Άλαν ΜακΝίς, Τζον Σέρτις, Τζάκι Στιούαρτ, Έμερσον Φιτιπάλντι, Αλέν Προστ. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το ιβέντ είχε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον με τις εξάτροχες Tyrell P34, March 2-4-0 και Williams FW08B και πως βρέθηκαν μαζί για πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια