FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Παγκόσμιοι τελικοί F1 in Schools 2013

Παγκόσμιοι τελικοί F1 in Schools 2013 - Η Formula 1 στα σχολεία
Με τη συμμετοχή 38 ομάδων μαθητών από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, θα γίνουν, στο Austin του Texas και τις 8-13 Νοεμβρίου, οι τελικοί αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού «F1 in Schools 2013». Με φόντο το Grand Prix στο Austin του Texas θα γίνουν οι τελικοί αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού «F1 in Schools 2013».Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών «Speed Deamons» από τα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής Αγωγής στη Παλλήνη και η δευτεραθλήτρια ομάδα «Ground Force Project» από τη σχολή Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου στο Περιστέρι. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών «Ultrasonic Hawks» από τα εκπαιδευτήρια Pascal English School στη Λευκωσία και η δευτεραθλήτρια «Six & Plus» από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα λέει το www.f1kart.gr
Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, με την συμμετοχή 17.000 και πλέον μαθητών, ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας χωρών, όπως οι Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστραλίας, Κύπρος.Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος υλοποίησης του διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης: «Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 Αυτοκινήτων από ξύλο balsa, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Παράλληλα με τις προσπάθειες των ομάδων μας στους παγκόσμιους τελικούς του Austin, έχει ήδη ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον επόμενο διαγωνισμό «F1 in Schools Ελλάδος», Σχολικής Περιόδου 2013 – 2014. Παρουσιάζεται μάλιστα τάση αύξησης των συμμετοχών, παρότι στον φετινό διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει 58 ομάδες από σχολεία όλης της χώρας!
Στα πλαίσια του προγράμματος:
• Οι μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου F1 από ξύλο balsa, χρησιμοποιώντας CAD / CAM εργαλεία.
• Τα αυτοκίνητα κινούνται με φυσίγγια CO2 και ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ/ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους περίπου 24m, στην οποία είναι συνδεδεμένα μ’ ένα λεπτό νήμα.
• Η πίστα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ώστε να μπορούν δύο αυτοκίνητα να συναγωνίζονται ταυτόχρονα.
• Με χρήση αισθητήρων και Η/Υ μετρούνται οι χρόνοι από την στιγμή εκκίνησης των αυτοκινήτων μέχρι να περάσουν την γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση. Ο διαγωνισμός F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε επίπεδο χώρας, με περιφερειακούς και εθνικούς τελικούς. Στους αγώνες συμμετέχουν ομάδες από 3 έως 6 μαθητές. Οι νικήτριες ομάδες κάθε χώρας συναγωνίζονται σ’ ένα διεθνή τελικό, που γίνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να ανακηρυχτεί η ομάδα μαθητών που θα κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο της Τεχνολογίας, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια