FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

H MERCEDES ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ RED BULL

Φόβοι από την Red Bull ότι στη Renault δεν δουλεύουν το ίδιο καλά τους νέους κινητήρες όσο στη Στουτγάρδη. Θα μπορούσαν η Mercedes και η Ferrari να σταματήσουν την κυριαρχία της Red Bull το 2014; Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στον κόσμο της Formula 1, με δεδομένη και την αλλαγή κινητήρων την επόμενη χρονιά που ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τις μέχρι τώρα ισορροπίες. Η νέα εποχή στο σπορ, που οριοθετείται κύρια από τη στροφή στους V6 turbo κινητήρες, μπορεί να αποδειχθεί για όλους τους συμμετέχοντες καθοριστική.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, Mercedes, Ferrari και Renault λέει το www.f1kart.gr θα επενδύσουν από σχεδόν 100 εκατομμύρια η καθεμία στην εξέλιξη αυτών των κινητήρων. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, την ώρα που στη Στουτγάρδη εργάζονται πάνω από 400 άτομα αποκλειστικά για τους νέους V6, στη Renault ασχολούνται μόνον 250 άτομα. Αν αυτό είναι κριτήριο του τελικού αποτελέσματος μάλλον η Mercedes είναι μπροστά... Είναι όμως; Από την πλευρά της Red Bull, ο Dr Helmut Marko παραδέχθηκε ότι «είναι πιθανό οι άλλοι να έχουν καλύτερες ιδέες από εμάς στην έναρξη της σεζόν», ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Vettel παραδέχθηκε ότι, ακόμη και στη σημερινή εποχή των ατμοσφαιρικών V8, η Renault έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της Red Bull, συμπληρώνοντας με νόημα πως «ελπίζω ότι το επόμενο έτος θα έχουμε έναν κινητήρα που θα είναι εξίσου δυνατός και αξιόπιστος με τον φετινό».
Την ίδια στιγμή, ο Franz Tost, αφεντικό της αδελφής της ομάδας Toro Rosso, δήλωνε στην ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca ότι φοβάται πως «του χρόνου θα κυριαρχήσει μόνο ένας κινητήρας στην Formula 1». Όταν τον κάλεσαν να ονομάσει ποιος είναι αυτός, δήλωσε «ας πούμε η Mercedes», συμπληρώνοντας πως «αν ξεκινήσουν με μεγάλη διαφορά, φοβάμαι πως θα μας πάρει πολύ καιρό για να καλύψουμε την απόσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια