FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Webber ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΣΤΙΣ POLE...

Από την πρώτη θέση του γκριντ του Άμπου Ντάμπι θα εκκινήσει ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος στην πίστα Yas Marina πανηγύρισε την δεύτερη Pole-position του τη φετινή σεζόν. Πίσω του, κάνοντας το 1-2 για της RedBull, θα βρεθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Φέτελ που δεν κατάφερε να βρει αυτό το δέκατο που υστερούσε για να κλέψει την Pole από τον team-mate του, κι έτσι μετά από πολλούς αγώνες θα ξεκινήσει πίσω τον Κυριακάτικο αγώνα. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, μπροστά από τον ομόσταυλό του Λουις Χάμιλτον, που τα έκανε μαντάρα στην τελευταία προσπάθεια του, με το Τετακέ που έφερε και δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του.
Την πρώτη δεκάδα συμπήρωσαν οι Χάμιλτον, Ραϊκόνεν, Χούκενμπεργκ, Γκροζάν, Μάσα, Πέρεζ και Ρικιάρντο.
Η μάχη για την Pole ανάμεσα σε Mercedes-Red Bull κατέληξε σε μία ακόμα άνετη πρωτιά κερδισμένη από τους «ταύρους», όχι όμως αυτή την φορά από τον Γερμανό τετράκις πρωταθλητή, αλλά από τον ομόσταυλό του, Μαρκ Γουέμπερ.
 Όπως στη Σουζούκα σύμφωνα με το www.f1kart.gr έτσι και  στην Yas Marina του Άμπου Ντάμπι, ο Αυστραλός κέρδισε στην  μάχη του χρόνου τον παγκόσμιο πρωταθλητή και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του grid τον Κυριακάτικο αγώνα, φιλοδοξώντας να πάρει την νίκη. 
  Ο Γουέμπερ με αυτή την επίδοση ισοφάρισε τον Τζακ Μπράμπαμ στην πρώτη θέση των Αυστραλών με τις περισσότερες pole position. Στο Q3 υπήρχε αρκετός προβληματισμός για το αν οι Red Bull μπορούν να “κλειδώσουν” την πρώτη σειρά της εκκίνησης, καθώς οι δύο RBR έδειξαν να μην μπορούν να κινηθούν τόσο γρήγορα όσο οι δύο Mercedes, από την πτώση των θερμοκρασιών που επηρέασε την απόδοση της RB9. 

Τελικά όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, ο  Φέτελ αρχικά, πατώντας το πόδι στο πάτωμα, επανέφερε την δυναμική της RB9 στα γνωστά επίπεδα και έδειξε ότι κανείς δεν  μπορεί πάλι να του στερήσει την pole. Aργότερα ο team mate του, Μαρκ Γουέμπερ που παρακινήθηκε από τον ομόσταυλό του, κινήθηκε ταχύτερα στα δυο πρώτα sector από τον Γερμανό καταφέρνοντας μάλιστα να σπάσει το φράγμα του 1:40. παίρνοντας την Pole position, αποκαθιστώντας της ισορροπίες!
 Ο Φέτελ που αρκέστηκε τελικά στην 2η θέση χάνοντας μετά από πολύ καιρό την pole, μετά το τέλος της διαδικασίας ζήτησε συγνώμη από τους μηχανικούς του. 
Κάπου εκεί τελείωσε και η δοκιμασία, καθώς ανήμπορες ν’ αντιδράσουν στον ρυθμό των RedBull, οι Μercedes, αρκέστηκαν να σώσουν την παρτίδα παίρνοντας την 3η θέση με τον Ρόσμπεργκ και με τον Χάμιλτον να συμπληρώνει το 3-4 για την Γερμανική ομάδα. Ο  Βρετανός που λίγο έλειψε να την χάσει και αυτή, καθώς υπέπεσε σε τετακέ λίγο πριν το τέλος των κατατακτήριων.
 

Απογοητευτικός ήταν ο ρυθμός των  Ferrari με τον Αλόνσο να μην  μπορεί  να βρει πρόσφυση με  την F138  στο δεύτερο κομμάτι της πίστας, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να προκριθεί στον τελικό των κατατακτήριων, κάνοντας τον 11ο χρόνο. Οριακά κατέφερε ο Μάσα να μπει στην 10άδα στο τέλος της Q2. 
 
Εκτός τελικού έμεινε εκτός του Ισπανού και οι  Τζένσον Μπάτον, Μπότας, Μαλδονάδο, Βερνιέ,Μπάτον και Ντι Ρέστα 
 
Ο μεγάλος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 15:00 
 
Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης: 
 
1. Γουέμπερ, Red Bull 
2. Φέτελ, Red Bull 
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes 
4. Χάμιλτον, Mercedes 
5. Ραϊκόνεν, Lotus 
6. Χούλκενμπεργκ, Sauber 
7. Γκροσάν, Lotus 
8. Μάσα, Ferrari 
9. Πέρες, McLaren 
10. Ρικιάρντο, Toro Rosso 
 
11. Αλόνσο, Ferrari 
12. Ντι Ρέστα, Force India 
13. Μπάτον, McLaren 
14. Βερνιέ, Toro Rosso 
15. Μαλδονάδο, Williams 
16. Μπότας, Williams 
 
17. Γκουτιέρες, Sauber 
18. Σούτιλ, Force India 
19. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham 
20. Μπιανκί, Marussia 
21. Πικ, Caterham 
22. Τσίλτον, Marussia 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια