FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ GP

Κατακτώντας ακόμα μια εύκολη νίκη, αυτή τη φορά στο Grand Prix της Ινδίας, ο Sebastian Vettel κέρδισε τον τέταρτο -και μάλιστα συνεχόμενο- τίτλο στην καριέρα του και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Formula 1, καθώς έγινε ο νεαρότερος οδηγός που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο.

Το γεγονός ότι του αρκούσε μόλις η 5η θέση για να πανηγυρίσει και το φετινό πρωτάθλημα Οδηγών δεν εφησύχασε τον Γερμανό. Ήθελε να συνδυάσει τον τίτλο με νίκη και το πέτυχε. Μάλιστα ήταν τέτοια η δίψα του, που ακόμη και πέντε γύρους πριν το τέλος και με εξασφαλισμένη τη νίκη, εξακολουθούσε να γράφει τον κορυφαίο χρόνο στην πίστα! Με την πτώση της καρό σημαίας ο Vettel φόρεσε ο στέμμα του και το πανηγύρισε δεόντως και το σόου του Γερμανού ήταν το highlight ενός αγώνα που δεν είχε να προσφέρει άλλες συγκινήσεις.
Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου αναφέρει το www.f1kart.gr ο Vettel ήταν επικεφαλής με σχεδόν 2,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Felipe Massa, που έκανε καταπληκτικό πρώτο γύρο και από πέμπτος βρέθηκε μετά από λίγες στροφές δεύτερος, μπροστά από τις Mercedes των Nico Rosberg και Lewis Hamilton.
Ο Fernando Alonso, ο μόνος οδηγός που μπορούσε μαθηματικά να μην επιτρέψει στον Vettel να πανηγυρίσει τον τίτλο, συγκρούστηκε στην εκκίνηση με τον Mark Webber και έσπασε την μπροστινή πτέρυγα του μονοθεσίου του. Ο Ισπανός αναγκάστηκε να μπει στα pit για να την αλλάξει, επέστρεψε στην πίστα στην τελευταία θέση και κάπου εκεί χάθηκε κάθε ελπίδα για διάκριση στον σημερινό αγώνα, με τον οδηγό της Ferrari να τερματίζει και εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας.
Όλα αυτά βέβαια δεν απασχόλησαν καθόλου τον Vettel, ο οποίος κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα πήρε την 6η συνεχόμενη και 10η συνολικά για φέτος, νίκη του, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τον τίτλο των Κατασκευαστών για την Red Bull.
Ο Nico Rosberg με Mercedes και Romain Grosjean με Lotus συμπλήρωσαν το σημερινό βάθρο με τους Felipe Massa, Sergio Perez και Lewis Hamilton να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα και τους Kimi Raikkonen, Paul di Resta, Adrian Sutil και Daniel Ricciardo να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.
Μετά την Ινδία, οδηγοί και ομάδες της Formula 1 μεταβαίνουν στο Άμπου Ντάμπι, όπου στις 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το επόμενο Grand Prix του πρωταθλήματος.
Τα αποτελέσματα του Grand Prix Ινδίας
Θέση Οδηγός        ομάδα                       Χρόνος
 1.  Vettel         Red Bull-Renault           1h31:12.187
 2.  Rosberg        Mercedes                   +    29.823
 3.  Grosjean       Lotus-Renault              +    39.892
 4.  Massa          Ferrari                    +    41.692
 5.  Perez          McLaren-Mercedes           +    43.829
 6.  Hamilton       Mercedes                   +    52.400
 7.  Raikkonen      Lotus-Renault              +  1:07.900
 8.  Di Resta       Force India-Mercedes       +  1:12.800
 9.  Sutil          Force India-Mercedes       +  1:14.700
10.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +  1:16.200
11.  Alonso         Ferrari                    +  1:18.200
12.  Maldonado      Williams-Renault           +  1:18.900
13.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
14.  Button         McLaren-Mercedes           +     1 lap
15.  Gutierrez      Sauber-Ferrari             +     1 lap
16.  Bottas         Williams-Renault           +     1 lap
17.  Chilton        Marussia-Cosworth          +    2 laps
18.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +    2 laps
19.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari             +    6 laps

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια