FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο VETTEL ΚΑΙ ΣΤΟ ABU DABI

Τρέχοντας χωρίς άγχος μετά την κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού τίτλου στην Formula 1, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής και στο γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι (17ος αγώνας). Ο Γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ είχε την πρωτοπορία σε όλο τον αγώνα και έφτασε στην 11η νίκη μέσα στη σεζόν και 7η συνεχόμενη. Πίσω από τον Φέτελ βρέθηκε ο Μαρκ Γουέμπερ, ολοκληρώνοντας το 1-2 για τη Ρεντ Μπουλ, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Μερτσέντες. Πραγματικά ασταμάτητος ήταν και σήμερα ο Φέτελ, ο οποίος απαλλαγμένος από το άγχος για τον τίτλο πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν το έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα.
Όπως προαναφέραμε στο www.f1kart.gr η νίκη του 26χρονου οδηγού ήταν η 7η συνεχόμενη, χάρις στην οποία ισοφάρισε το ρεκόρ των Σουμάχερ και Ασκάρι. Η κακή εκκίνηση στοίχισε στο Γουέμπερ, ο οποίος έμεινε τρίτος, πίσω κι από το Νίκο Ρόσμπεργκ. Παρ' όλα αυτά ο Αυστραλός μετά το πρώτο πιτ στοπ (άλλαξε τα ελαστικά του) κατάφερε να περάσει δεύτερος, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος, παρά την πίεση του πιλότου της Μερτσέντες. Εξαιρετικός ήταν σε ένα ακόμη γκραν πρι ο Ρομάν Γκροσάν. Ο Γάλλος οδηγός της Λότους/Ρενό κέρδισε δύο θέσεις μετά την πολύ καλή εκκίνηση που πραγματοποίησε (από 6ος ανέβηκε 4ος) και οδηγώντας πολύ προσεκτικά κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση. Η μάχη των δύο οδηγών της Φεράρι, Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα, έδωσε ξεχωριστό χρώμα στο γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι. Τόσο ο Ισπανός, αλλά και ο Βραζιλιάνος έκαναν εντυπωσιακές προσπεράσεις, με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή να βλέπει από την 5η θέση τη σημαία του τερματισμού, ενώ ο ομόσταβλός του τερμάτισε στην 8η. Καλύτερα να ξεχάσει τον αγώνα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο Κίμι Ραϊκόνεν που δεν έκανε ούτε...χιλιόμετρο.
Ο πιλότος της Λότους/Ρενό, που πέρυσι ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση είχε επαφή με τον Φαν Ντερ Γκάρντε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Άτυχος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος εξαιτίας ενός λάθους του μηχανικού του που του έδωσε άδεια να φύγει από τα πιτ την ώρα που έρχονταν ο Σέρχιο Πέρες, τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή διέλευσης από τα πιτ με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τον αγώνα από την 14η θέση. Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Φέτελ έφτασε τους 347 βαθμούς, αφήνοντας στους 217 τον Αλόνσο (μεγάλο φαβορί για τη 2η θέση), στους 183 τον Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ ακολουθεί με 175 ο Λιούις Χάμιλτον και με 166 ο Μαρκ Γουέμπερ. Στους κατασκευαστές, η Ρεντ Μπουλ έχει 513 βαθμούς, η Μερτσέντες 334 και μετά ακολουθεί η Φεράρι με 323.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια