FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ALONSO F1


REUTERS/BENOIT TESSIER
Η έρευνα, την οποία διενήργησε η εταιρεία έρευνας για το παγκόσμιο αθλητικό μάρκετινγκ "Repucom", δείχνει ότι ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι (και δις παγκόσμιος πρωταθλητής) απολαμβάνει τη μεγαλύτερη αναγνωρισμότητα ανά τον κόσμο, αφήνοντας μόλις τέταρτο τον Γερμανό οδηγό της Red Bull.
Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος «τρέχει» για λογαριασμό της Μερτσέντες, είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, ενώ ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μάσα, ο οποίος «μετακόμισε» στο τέλος της περυσινής σεζόν από τη Φεράρι στη Γουίλιαμς, κατέχει την τρίτη θέση.
Εν τω μεταξύ, ο Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος επέστρεψε φέτος στη Φεράρι, κατατάσσεται ψηλότερα από τον Φέτελ ως προς την αναγνωρισιμότητα, αλλά χαμηλότερα από τον Γερμανό ως προς τη συνολική εμπορικότητά του.
Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού της "Repucom", Νάιτζελ Γκιτς, εξήγησε πως η χαμηλή αναγνωρισιμότητα του Φέτελ σε σχέση με τους Αλόνσο, Χάμιλτον και Μάσα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή δημοτικότητα και αναγνωρισιμότητα της Φεράρι, η οποία είναι η πιο διάσημη και επιτυχημένη ομάδα στη Φόρμουλα Ένα, καθώς και στις διεθνείς συμφωνίες χορηγίας που έχει υπογράψει ο ίδιος ο Αλόνσο.
Η έρευνα αναφέρει ακόμη ότι ο Αλόνσο είναι γνωστός ανά την υφήλιο σε ποσοστό 71.14%, μολονότι τον γνωρίζει μόνο το 12.76% των κατοίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το παγκόσμιο ποσοστό αναγνωρισιμότητας του Φέτελ είναι 54.30%.
Αξίζει να σημειωθεί πως, μολονότι που ο Χάμιλτον είναι δεύτερος ως προς την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα πίσω από τον Αλόνσο, η έρευνα αποκαλύπτει ότι ο συμπατριώτης του και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, Τζένσον Μπάτον, «πουλάει» περισσότερο στο βρετανικό κοινό.
Τέλος, ο Φελίπε Μάσα απολαμβάνει την υψηλότερη αναγνωρισιμότητα από κάθε οδηγό της Φόρμουλα Ένα στην πατρίδα του, καθώς έχει ποσοστό 99.2% στη Βραζιλία, την ώρα που ο Φέτελ έχει 97.58% στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια