FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΔΟΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ...

Οσοι προοιώνιζαν την αυγή μιας νέας εποχής στη Φόρμουλα 1 είδαν το ξεκίνημα της περιόδου να τους δικαιώνει.
Ο Ρόσμπεργκ στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Εσπασε η μονοτονία!Ο Ρόσμπεργκ στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Εσπασε η μονοτονία!Ο παντοκράτωρ Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε από κινητήρα, η Mercedes λούστηκε στη σαμπάνια χάρη στον Νίκο Ρόσμπεργκ, ο δεύτερος ακυρώθηκε λόγω τεχνικής παρατυπίας, ένας «ρούκι» πλασαρίστηκε στο βάθρο, τέσσερις έμπειροι πιλότοι εγκατέλειψαν. Θα έχει ενδιαφέρον η νέα σεζόν.
Σασπένς, πάντως, δεν υπήρξε στη Μελβούρνη. Ο Ρόσμπεργκ πετάχτηκε μπροστά αμέσως με την εκκίνηση και έμεινε πρώτος ώσπου έπεσε η καρό σημαία, με διαφορά 24,5 δευτερολέπτων από τον πλησιέστερο διώκτη. Οι Αυστραλοί φίλαθλοι αποθέωσαν ανυποψίαστοι τον μικρό τους ήρωα αλλά το πάρτι τους σταμάτησε άδοξα λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, που τερμάτισε στη 2η θέση, ακυρώθηκε αργά τη νύχτα επειδή διαπιστώθηκε μεγαλύτερη του επιτρεπτού ροή καυσίμου στον κινητήρα της Red Bull. Ο 25χρονος Αυστραλός είναι ο νέος παρτενέρ του Φέτελ, φετινή μετεγγραφή από την Toro Rosso. Ο Ουέμπερ τρέχει πια στα ράλι.
Ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) προδόθηκε από τον κινητήρα του μόλις στον 3ο γύρο και ο Φέτελ αμέσως μετά. Η Williams του Φελίπε Μάσα είχε επαφή με τον Ιάπωνα Κομπαγιάσι στην εκκίνηση, οπότε τα παράτησε πριν καλά καλά ζεσταθεί η μηχανή. Προς το τέλος, εγκατέλειψαν οι δύο Lotus, των Γκροσζάν, Κομπαγιάσι.
Σαν παιδί 21 ετών, ο Κέβιν Μάγκνουσεν συμπλήρωσε την τριάδα, ανέβηκε τελικά δεύτερος και έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο. Η άλλη McLaren, με οδηγό τον Τζένσον Μπάτον, τερμάτισε πίσω από τον καταπληκτικό Δανό. Ακολούθησαν ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari και ο πρωτόβγαλτος Φινλανδός Βαλτάρι Μπότας με Williams. Βαθμολογήθηκαν επίσης οι Χούλκενμπεργκ (Force India), Ραϊκόνεν (Ferrari), Βερν, Κβιατ (αμφότεροι Toro Rosso), Πέρες (Force India)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια