FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΟΥ HAMILTON και της Mercedes στη Μαλαισία


REUTERS/SAMSUL SAID

To 1-2 έκανε η Mercedes στο δεύτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, που διεξήχθη στην πίστα «Σεπάνγκ» της Μαλαισίας. Αυτή την φορά ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής του γκραν πρι, ενώ την 2η θέση πήρε ο Νίκο Ρόσμπεργκ.
Ο Βρετανός πιλότος είδε πρώτος την καρό σημαία, μετά την pole position που είχε πάρει στα χθεσινά επίσημα δοκιμαστικά, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει και πριν από δύο εβδομάδες στο «Απτον Παρκ» της Μελβούρνης, όπου και εκεί είχε εκκινήσει από την πρώτη θέση. Τότε ήταν ομόσταυλός του, Νίκο Ρόσμπεργκ, που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με το Γερμανό να κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν και να προηγείται στην κατάταξη των οδηγών. Για πρώτη φορά στο βάθρο ανέβηκε ο κάτοχος του τίτλου, Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull. Ο Γερμανός, που είχε εγκαταλείψει στην Αυστραλία ήταν τρίτος, μετά από πολύ καλό αγώνα.
Ο Χάμιλτον ήταν σοβαρός και στους 56 γύρους του αγώνα, με σωστή καθοδήγηση από την ομάδα του διατήρησε την πρωτιά από την αρχή έως το τέλος και πανηγύρισε δικαιολογημένα την 23η νίκη στην καριέρα του. Η είδηση του γκραν πρι ήταν η είσοδος του Φέτελ στο πόντιουμ των νικητών. Σε γενικές γραμμές η εικόνα που παρουσίασε η Red Bull στη Μαλαισία δεν είχε καμία απολύτως σχέση με εκείνη στην Αυστραλία, ή ακόμη και στις χειμερινές δοκιμές. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και ανέβηκε στο βάθρο, σε αντίθεση με τον ομόσταυλό του, Ντανιέλ Ρικιάντο, που λόγω του λάθους των μηχανικών σε ένα πιτ στοπ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.
Ήταν το δεύτερο διαδοχικό γκραν πρι που πιλότος της Red Bull είδε τον αγώνα του να καταστρέφεται χωρίς δική του υπαιτιότητα. Ο Αυστραλός μπήκε γι' αλλαγή ελαστικών στον 41ο γύρο, ωστόσο, ένας εκ των μηχανικών δεν κούμπωσε σωστά το λάστιχό με αποτέλεσμα, αρχικά να μείνει εντός του pitlane ενώ όταν κατάφερε να βγει είδε την μπροστινή αεροτομή να σπάει και να κλατάρει εκ νέου το ελαστικό του.  
Επτά πιλότοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Πρόκειται για τους Μαλδονάδο (Lotus), Βερνιέ (Toro Rosso), Σούτιλ (Sauber), Μπιανκί (Marussia), Πέρες (Force India), Γκουτιέρες (Sauber), Ρικιάρντο (Red Bull).
Στη βαθμολογία των οδηγών ο Νίκο Ρόσμπεργκ προηγείται με 43, ακολουθεί ο Λιούις Χάμιλτον με 25, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο με 24.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια