FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

H Red Bull στρέφεται κατα των αγωνοδικών

Λανθασμένη θεωρούν στη Red Bull την απόφαση των αγωνοδικών να αποκλείσουν τον Ντανιέλ Ρικιάρντο με την αιτιολογία πως υπερέβη τη μέγιστη ροή καυσίμων. Πολλά παράπονα έχουν στη Red Bull για την απόφαση των αγωνοδικών να αποκλείσουν τον Ντανιέλ Ρικιάρντο και να… διαγράψουν τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στο Grand Prix της Μελβούρνης με την αιτιολογία πως υπερέβη τη μέγιστη ροή καυσίμων. Αντιδράσεις στη Red Bull για τον αποκλεισμό Ρικιάρντο

Το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, ανέφερε πως τα μηχανήματα της FIA που ελέγχουν τη ροή καυσίμων ήταν ελαττωματικά και αυτό που είχε δημιουργήσει η δική του ομάδα για τις ανάγκες του μονοθεσίου δεν έδειξε καμιά παράβαση.

«Οι αισθητήρες που μας παρείχε η FIA για τον έλεγχο της ροής καυσίμων έχουν αποδειχτεί προβληματικοί από τις χειμερινές δοκιμές. Ήταν από τότε αναξιόπιστοι και γι’ αυτό εμείς χρησιμοποιήσαμε δικό μας μηχάνημα που δεν έδειξε κάποια απόκλιση από το επιτρεπόμενο όριο. Μας είπαν να μειώσουμε τη ροή καυσίμου στη διάρκεια του αγώνα, αλλά τους είπαμε πως έχουμε αμφιβολίες για τους αισθητήρες τους. Στηριχτήκαμε στους δικούς μας υπολογισμούς. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να αποφασίζουμε ποιος θα είναι ανταγωνιστικός και ποιος όχι ανάλογα με το τι δείχνει ο αισθητήρας τους», ανέφερε ο Χόρνερ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια