FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

H ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ FORMULA 1

Μια Σκωτσέζα σε μονοθέσιο της Φόρμουλα 1! (vids & pics)Με αφορμή τον ερχομό της Σούζι Βολφ στη Formula1 σας είχαμε παρουσιάσει τις γυναίκες που έχουν δοκιμάσει... την τύχη τους στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η δοκιμαστής της Williams, πλέον, είναι έτοιμη να πάρει μέρος και σε Γκραν Πρι, καθώς θα συμμετάσχει στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής σε δύο περιπτώσεις, όπως έγινε γνωστό από χθες.
Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει η έκτη γυναίκα που θα δώσει το παρών σ' ένα Γκραν Πρι και η πρώτη μετά από 22 χρόνια. Τελευταία που το έπραξε ήταν η Ιταλίδα Τζιοβάνα Αμάτι το 1992, η οποία αγωνίστηκε σε 3 αγώνες με την Brabham.
Επίσης, η Βολφ είναι η πρώτη πιλότος από τη Σκωτία που θα τρέξει σε Γκραν Πρι και τρίτη που περνά από τη Williams, ύστερα από τις Λέλα Λομπάρντι και Ντεσιρέ Γουίλσον. Έτσι, ελπίζει να τα πάει καλύτερα από τις προηγούμενες γυναίκες που επιχείρησαν να μπουν στον κόσμο της F1 και να γράψει τη δική της ιστορία στο σπορ.
Ποια είναι
Η Σούζι Στόνταρτ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1982 στο Όμπαν της Σκωτίας. Τον Οκτώβριο του 2011 παντρεύτηκε με τον νυν μεγαλομέτοχο της Mercedes και εκτελεστικό διευθυντή, Τότο Βολφ, για να πάρει το επώνυμό του. Σε ό,τι έχει να κάνει με την καριέρα της, ξεκίνησε τα καρτ σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ το 1996 αναδείχθηκε κορυφαία γυναίκα οδηγός καρτ της χρονιάς στη Βρετανία.
Από το 2001 μέχρι και το 2004 συμμετείχε στο πρωτάθλημα Formula Renault της Βρετανίας, ενώ το 2005 αγωνίστηκε στη βρετανική Formula 3. Από το 2006 έκανε το μεγάλο άλμα μπαίνοντας στο DTM, όπου είχε καλύτερο πλασάρισμα την έβδομη θέση στο Λάουσιτζ και στο Χοκενχάιμ το 2010.
Από το 2012 ανήκει στο... δυναμικό της Williams, όπου βρίσκεται ως οδηγός εξέλιξης, ενώ πέρυσι είχε δηλώσει συμμετοχή στον Αγώνα των Πρωταθλητών (Race of Champions), ο οποίος ακυρώθηκε λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε στην Μπανγκόγκ. Τέλος, τον περασμένο Οκτώβριο βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου διέκοψε τις σπουδές της στις επιχειρήσεις το 2001, σε αναγνώριση του ρόλου της ως πρεσβευτής των γυναικών στον αθλητισμό.
*Δείτε στη gallery φωτογραφίες με στιγμές της Σούζι Βολφ εντός και εκτός πίστας, καθώς και βίντεο από τις δοκιμές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια