FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ..

Η πολυαναμενόμενη σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1 αρχίζει και ύστερα από τις ριζικές αλλαγές στους κανονισμούς την νέα χρονιά, η όποια πρόβλεψη για ποια ομάδα-πιλότος θα είναι το φαβορί στον πρώτο αγώνα της σεζόν μάλλον θα είναι παρακινδυνευμένη.
Η αβεβαιότητα σχετικά με τη δυναμικότητα των ομάδων είναι δεδομένη και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από αυτόν τον αγώνα και πώς  θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες. Ύστερα από τις  χειμερινές  δοκιμές, μόνο ασφαλή δεν είναι τα συμπεράσματα  για τη δυναμικότητα των ομάδων. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους κατασκευαστές κινητήρων, καθώς σε αυτόν τον τομέα έχουμε φέτος τις μεγαλύτερες αλλαγές, με την είσοδο των υπερτροφοδοτούμενων V6 των 1.600 cc και των εξελιγμένων συστημάτων ανάκτησης ενέργειας.
Ζητούμενο η αξιοπιστία
Οι κατασκευαστές είναι οι Mercedes, Ferrari και Renault, με την γερμανική ομάδα να εμφανίζεται πιο έτοιμη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες  η ομάδα της Mercedes έχει τον πρώτο λόγο για μια θέση στο βάθρο όμως δεν αποκλείεται να δούμε και την Ferrari. Η Ιταλική ομάδα έδειξε ότι είναι αξιόπιστη ως προς τον κινητήρα, αλλά υστερεί σε χρόνους έναντι της γερμανικής εταιρίας. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι Ιταλοί έκρυψαν τις πραγματικές τους δυνατότητες στις χειμερινές δοκιμές και θα εμφανιστούν ανταγωνιστικοί στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Από την άλλη πλευρά μεγάλος  προβληματισμός υπάρχει στους κινητήρες της Renault. Η Γαλλική εταιρία δεν φάνηκε να είναι έτοιμη από το ξεκίνημα και οι ημέρες των δοκιμών αναλώθηκαν για να λυθούν τα βασικά λειτουργικά προβλήματα. Η Renault προμηθεύει τις Red Bull( με την πρωταθλήτρια Red Bull Racing να ψάχνει ακόμα λύση στο πρόβλημα ...), Lotus Toro Rosso και Caterham. 
Πάντως το ζητούμενο στον πρώτο αγώνα της χρονιάς θα  είναι περισσότερο η αξιοπιστία και λιγότερο η απόδοση. Με δεδομένο ότι όλα τα συστήματα των μονοθέσιων είναι καινούργια και οι δοκιμές ήταν πολύ λίγες και όσοι καταφέρουν να τερματίσουν θα έχουν πολλές ελπίδες διάκρισης σε αυτό το μαραθώνιο του φετινού πρωταθλήματος. 
Για όλα αυτά απαντήσεις θα πάρουμε πολύ σύντομα, όταν τα μονοθέσια θα πατήσουν πίστα στην Αυστραλία. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς αναμένεται με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια